30 lange timer

Det har skjedd en del siden sist vi skrev og vi har reist langt siden den tid, men akkurat for oyeblikket befinner vi oss i pitoreske Salvador nordost i Brasil. Etter at vi hadde vaert i Pantanalbushen dro vi videre ostover til Sao Paulo. Dette var egentlig kun en mellomstasjon for aa komme oss videre til Salvador, men vi ble tvunget til aa vaere der et par dager pga av noen bussforbindelser. Sao Paulo er Brasils storste by med 17 millioner innbyggere og det merkes. Det er ogsaa den byen med mest kriminalitet og det merkes ogsaa. Vi bodde heldigvis litt utenfor sentrum, men vi trava jo rundt der nede og det var ikke videre behagelig. Det er smaagangstere absolut overalt og ikke bare vet du at de gaar rundt med pistol, men du ser det ogsaa. Da blir man litt satt ut. Politiet er overalt, men man vet ikke helt om man egentlig skal fole seg mer utrygg enn trygg pga av det. Man vet jo hvordan det systemet fungerer her nede. Ellers saa kan jeg jo tilfoye at Sao Paulo er overlegen paa kunst og kultur og det var deilig med litt kunstnerisk innputt igjen. Etter tre dager i denne merkelige byen trodde vi at vi var saann nogenlunde mentalt innstilt paa aa sitte 30 timer paa buss til Salvador. Det skulle vise seg at det var vi aldeles ikke. Bussen var alt annet enn argentinsk standard og denne turen skulle bli en liten psyisk og fysisk utfordring for oss begge. Det sto paa billetten av det var inkludert aircondition, men det var bare bullshit for den funka ikke. Dette gjorde det ekstremt ubehagelig siden vi satt helt bakerst i bussen der det var smellvarmt. I tillegg satt vi ved siden av toalettet og det sier seg jo selv at det ikke akkurat lukter blomster. Det ble til at vi hele tiden minnet oss selv paa at vi hadde noe fint i vente og at det sikkert ikke var saa lang igjen, men det visste vi jo ingenting om siden vi ikke har klokke noen av oss. Etter 30 timer innesteng i denne boksen lukta vi do og jeg hadde klart aa paadra meg en forkjolese underveis, men vi var endelig framme og ingenting kunne overskygge den gleden!Bilde er fra Salvador og det kommer oppdatering paa den fronten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.