TUSEN OG EN NATT

 
Legger ut en forsinket stemningsrapport fra Istanbul-turen i desember. Byen var like vakker denne gangen som de andre gangene, med sine stolte minareter og fjerne bønnerop lå den og badet i sin historiske glans.
 Grand Bazaar 
  Når man befinner seg i Istanbul er et besøk til Grand Bazar obligatorisk. Basaren er gigantisk og har eksistert de siste 600 årene. Det er en tidløs stemning der og man kan lett se for seg hvordan handelen forgikk tilbake i tiden. De samme ropene og diskusjonene eksisterte ganske sikkert da som nå.
Basaren kan være ganske overveldende i sin helhet og det er lett og gå seg vill i de små trange gangene. Her ender man fort opp med altfor mye å fylle kofferten med. Jeg tror pappa klarte å få med seg hele 6 lamper hjem, som er ganske lite sammenlignet med første gang vi var her, da han tok med seg en hel ovn i håndbaggasjen. Når man handler i bazaren er det viktig å prute. Det er ofte vanskelig å finne balansegangen mellom å betale en rimelig pris og ikke bli lurt, og det ender stort sett med at en av partene er mer fornøyd/misfornøyd enn den andre.
                                      
Bosphorus og Galata-broen
Fiskerne var mange, men fiskene var små på Galata-broen.
Asia og europa speiler seg i hverandre.
Trafikkert på Bosphorus-stredet.
Basilika Sisternene 
Det underjordiske vannreservoaret som romerne bygde, den gangen byen var en del av Romerriket.
Kombinasjonen live musikk og raki, gjør det vanskelig å sitte stille. Det er lite som slår en ordentlig döner og en baklava til dessert. Kumpapi er området man burde besøke hvis man vil ha musikk til maten.
Tyrkisk kaffe og eple te, gjerne et par om dagen, takk.
 
Topkapi palasset 
Her kunne sultanen boltre seg i både damer og plass. Det gigantiske palasset huset tilbake i tiden over 4000 mennesker av alle mulige type yrker. Det er fantastisk vakkert dekorert med fliser og ornamenter en sultan verdig.
Skattejakt i Istanbuls antikkforretninger er litt mer eksotisk enn hjemme.

One thought

  1. Passa rimelig godt at du laga en bloggpost om Istanbul akkurat nå, siden vi har kjøpt billetter til Byen nå (i slutten av mai). Herlig inspirasjon, du tar fantastiske bilder og skriver gode tekster. Hørte en fugl sang om Marrakesh?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.