RAVAL

 
Raval, like hipt som det høres ut, er en av Barcelonas morsomte bydeler å traske rundt i. Kanskje ikke Barcelonas mest polerte område, men definitivt et av de mest pulserende. Ta en stikkgate fra La Rambla og du detter inn i en verden av second hand butikker, graffitikunst og brune barer. Det historiske området er et ypperlig sted for shopping, hvis du er ute etter små sjarmerende butikker med lite mainstream-varer. Før var Raval et av Barcelonas mest belastede områder med mye prostitusjon og kriminalitet, men de siste tiårene har det skjedd en stor endring til det positive for den dårlig beryktede bydelen. 
 
 
“Governing a large nation is like cooking a small fish” 
which means when governing a country it is necessary to: 
know the techniques,
control the heat,
measure the condiments, 
add the necessary touches
and respect the product
 
Man trenger ikke flytte blikket langt før man får øye på en kafè eller en liten tapasrastaurant med billig vin og serranoskinke. Vi kom tilfeldigvis over en knallbra asiatisk hvor vi slurpet i oss litt beinmarg.
MACBA, museumet for moderne kunst ligger å troner mellom de gamle bygningene i hjertet av Raval. De har et bredt utvalg av moderne kunst og man kan fordype seg i den koseptuelle kunstens verden i timesvis, hvis man har tid. 
Raval er en bydel man ikke burde gå glipp av hvis man er på bytur i Barcelona. Den skiller seg ut fra resten av gamlebyen med sin sjarmerende ærlighet og fortjener et besøk eller fler.

6 thoughts

  1. Fantastisk tips. Jeg liker ikke å være alt for mye i de mest heavy turist strøkene og da er jo et sted som dette helt perfekt. Dette må jeg sjekke ut neste gang jeg er i Barcelona 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.