TRAVEL BUCKET LIST

Nå som høsten har satt inn og været blir mer og mer deprimerende, melder reiselysten seg enda sterke enn før. Behovet for å stikke til et sted med sol og 20 grader frister mer enn noen gang. Lista over ting man vil oppleve blir bare lenger og lenger og den kommer vel aldri til å ta slutt, er jeg redd. Her er noen av tingene som står øverst på lista:

-delta på den elleville balkanfestivalen Guca i Serbia.
-utforske dyrelivet på Galapagos
-besøke saltørknen i Bolivia
-fottur i Patagonia, Argentina
-ta den Transsibirske jernbane
– kjøre hundeslede på Svalbard
-gorilla trekking i Uganda
-seile i Karibien  (ble Middelhavet i stede)
-se Taj Mahal
-bo utenlands
-ta dykkelappen
-dra på vinsmaking i Sør-Afrika
-oppleve det avslapppende beach-livet i Mozambik
-surfe i Australia
-kjøre luftballong over Kappadokia
-oppleve Holi festivalen i India
-gå på den kinesiske mur
-dra på en ikke altfor lang og slitsom tur i fjellene i Himalaya.
-se folk bade i Ganges i Varanasi
-besøke Burma
-svømme/duppe i Dødehavet
-road trip i Øst-Europa
-bli flytende i spansk
-se nordlyset
-delta på dødens dag i Mexico
-bade i de varme kildene på Island
-besøke fadderbarnet mitt i Calcutta
– besøke Petra i Jordan
– oppleve Færøyene
Dessverre tillater verken økonomien eller tiden min at jeg legger ut på et nytt eventyr akkurat nå, så inntil jeg kan krysse av neste punkt får jeg trøste meg med de tingene jeg allerede har rukket å oppleve. Her er et par høydepunkt som tidligere stod høyt oppe på lista:
-besøke sivøyene på Titicacasjøen i Bolivia
 – grille marshmallows på varm lava på en aktiv vulkan.
-besøke Machu Picchu og gå Inca trailen
-gjøre noe meningsfylt for en veldedig organiasjon
I 2012 reiste jeg og et par venner til Nairobi, der besøkte vi Deaf Aid`s døveskole i Kiberaslummen. I begravelsen til mamma fikk vi inn 25 000 kr som skulle gå til Deaf Aid. Vi overbrakte pengene og fikk et innblikk i det viktige arbeidet de gjør for å forbedre livet til døve barn i Kenya.
-dra på safari å se lykkelige dyr ute i det fri
-hoppe i takt til Masai-krigeres seierdans

-ri på en smilende elefant

-se soloppgangen over templene i Tikal, Guatemala
Altså, det ble ikke akkurat den soloppgangen som vi forventet oss, siden det var overskyet, men vi har hvertfall hørt brøleapenes ekko mellom de gamle mayaruinene.
-se midnattssola
-historisk vandring i Roma og oppleve Colosseum, Forum Romanum, det Sixtinske kapell, Peterskirken og Vatikanstaten
-leve hippielivet i Goa
 -besøke den nordlige delen av landet vårt
-grottesnorkle (cenote) i Mexico
-overnatte i ørkenen
-klatre Angkor Wat templene i Kambodsja
 – oppleve Rio og karnevalet

 

 andre oppnådde mål:
-stå i vannspruten fra Iguazu falls
-øyhopping i Hellas
-spise en saftig biff i Argentina
-togtur i India
-danse salsa på Cuba
-seile over Skagerakk
-ri på kamel
-kyssse noen på toppen av Eiffeltårnet
-sove i hengekøye i jungelen
-båttur på Halong Bay, Vietnam
-Zip-line i Atlasfjellene, Marokko
-spise taco i Mexico
Forhåpentligvis kan det snart krysses av et par ting til. Jeg får smøre meg med tålmodighet så lenge og pakke meg godt inn i ull, så overlever jeg vel et par måneder til.

12 thoughts

  1. Fantastisk liste! Og det er vel ingen overraskelse at flere av dine punkter også står på min liste! Den med å “bo utenlands” er også en drøm hos meg – jeg vet bare ennå ikke hvor i verden det skal bli. Jeg bodde 4 måneder i Berlin (jeg vet ikke om 4 måneder kvalifiserer til å “bo”, kanskje mer oppholde seg…) for 8 år siden – og det er 4 måneder jeg stadig drømmer om å oppleve igjen…

  2. åh, herre, blir helt dårlig av å lese den lista!!! noen av tingene har jeg allerede opplevd, men, hallo, det er mange jeg ikke har fått tid til ennå! da er det vel bare å begynne å spare… 😉

  3. Livsfarlige slike lister! Nyttig å ha med både ønsker og ting en faktisk har opplevd, da ser en jo at en har reist “litt”.
    Jeg lever nå i utlandet Danmark, og det er jammen meg mye som skiller seg fra Norge allerede her. Så en skal ikke langt vekk før en ser at det er Norge som er annerledeslandet på særdeles mye. Alltid nyttig å bo utenfor Norge, uansett om det er noen måneder eller mer.

  4. Du har mye å trøste deg med, for å si det slik 😛 Så utrolig mye gøy du har opplevd! Jeg kjenner til det der med at listen bare blir lenger, og man hele tiden tenker på hva som er igjen å oppleve der ute – men når man setter seg ned og tenker på hva man har gjort allerede, så kjenner man seg kanskje litt lettere til sinns. Vi får trøste oss med at vi er unge, og forhåpentligvis (bank i bordet) har god tid til å pløye oss gjennom listene våre 😉

  5. Ja, absolutt nyttig å få Norge litt på avstand innimellom, da lærer man ett og annet om sin egen kultur. Danmark har alltid fristet i grunn også er det jo et oluss at det er kort vei hjem hvis man får hjemlengsel;) Huset deres så forresten fantastisk sjarmerende ut!

  6. Taj står definitivt høyt opp på lista, håper det ikke blir altfor lenge til 🙂 sånne lister blir jo ofte bare lengere og lengere, både den oppnådde og den drømmende;)

  7. Ja, vi har nok god tid, forhåpentligvis! Du har jo også en om ikke mer imponerende liste å se tilbake på! det er jo faktisk en god trøst i høstmørket;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.