POSTKORT FRA THAILAND

IMG_7345IMG_7362IMG_7366IMG_7129IMG_7116IMG_7278IMG_7285IMG_7113IMG_7131IMG_7268IMG_7273IMG_7175IMG_7177IMG_7109IMG_7167

Personlig synes jeg jula er en litt slitsom og masete periode, så jeg pleier å snøre igjen sekken og reise sørover. I år var intet unntak og jeg dro fra alt som heter nisser, julekaker og snø her hjemme til strand og sol. Denne gangen stod Thailand for tur, et land jeg ikke har besøkt før.

Reisen denne gangen var jobbrelatert, men jeg gledet meg til å spise spicy curry og nyte varme dager. Varme dager ble det, men på en litt annen måte enn jeg hadde tenkt, jeg lå nemlig med influensa og feber i 4 av 6 dager.. Og det skal sies at er ganske ubehagelig i +35 grader. Selvom jeg var på jobb deler av oppholdet så hadde jeg planer i forkant om å dra på snorkling, elefant trekking og mopedtur, det ble det selvfølgelig ikke noe av, siden jeg lå rett ut de timene jeg ikke var på jobb. Feberen gjorde at den varme luften føltes intens ubehagelig, verkingen i kroppen gjorde at jeg ikke kunne utføre jobben min på en tilfredstillende måte og kvalmen førte til at jeg følte en trang til å spy ved lukten av thaimat. Maks uflaks der altså. Oppholdet ble med andre ord litt annerledes enn forventet. Heldigvis rakk jeg å feire en fin julaften med masse god mat og gaver, i tillegg til at jeg reiste med veldig forståelsesfulle folk, som gjorde oppholdet til en positiv opplevelse tross omstendighetene. Jeg rakk heldigvis å få et gyllent lag med brunfarge, bade i turkistblått hav (ingenting er bedre enn å bade når man er syk), oppleve vennlige smil og spise sprø vårruller i solnedgangen.

Det er jo ikke akkurat noe nytt at jeg blir syk når jeg er ute å reiser, det skjer som regel alltid. I Barcelona humpet jeg rundt med infeksjon i beinet, i Brasil lå jeg 4 dager i hengekøye i jungelen med feber og dødsangst, i Kenya sloss jeg mot noen amøber som hadde bosatt seg i magen, på Træna pleide jeg et brannsår på foten, i Kambodsja spiste jeg sterker piller mot magekramper, i Mexico ble jeg matforgiftet opptil flere ganger og i Peru ble jeg høydesyk og hostet blod. Jeg er relativt vant til at kroppen svikter, men det går som regel fort over. Hvis det ikke blir bedre i løpet av et par dager så er jeg blitt ganske flink til å oppsøke lege og få hjelp. Som regel så får jeg noen veldig effektive piller som jeg ikke tør å slå opp i felleskatalogen, men det viktigste er jo tross alt å bli frisk. Jeg klarer meg som regel alltid gjennom den første uka, derfor tenkte jeg at det denne gangen kom til å gå fint, det var fryktelig naivt av meg å tro.

Jeg kan vel ikke egentlig si at jeg har opplevd så mye av Thailand, men jeg har fått en liten smakebit. Koklusjonen må vil bli at jeg rett og slett må reise tilbake for å se mer. Ryktene sier at Nord-Thailand skal være ganske så pent og mindre turistifisert enn sør, mon tro om ferden ikke bærer dit en dag.

 IMG_7298IMG_7302IMG_7343  IMG_7206IMG_7219IMG_7208IMG_7358IMG_7352   

7 thoughts

  1. Det ser jo superherlig ut! Men det kan jo være det samme når man er så uheldig å bli syk… Bra du fikk oppleve litt likevel, selv om det sikkert er superkjipt å ligge syk i varmen. Spennende med en jobb som tar deg til Thailand da! Høres ut som du har vært maks uheldig med sykdom på andre reiser også! Får håpe det blir andre boller med reisene som kommer 🙂

    1. Ja, vi får håpe det, reiser jo alltid ut i god tro 😉 Det er jo bare sånn man må regne med når man farter rundt til nye steder og fremmede bakterier!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.