DRØMMEREISE

13-11-19_08-51-19am_721678913125591

Bilde lånt herfra

Nytt år og jeg klør etter å planlegge reiser! Studiene setter kjepper i hjulene for at jeg kan reise så mye som jeg vil, men jeg skal nok få presset inn noen turer innimellom all lesingen. Foreløpig er det ikke planlagt noen konkret tur enda, men jeg har mange ønsker og idèer om hvor jeg vil. Ett av stedene som står høyt oppe på lista er India. Igjen. Jeg går aldri lei.

India fanget meg med sin kaotiske sjarm sist jeg var der og har aldri gitt slipp. Med jevne mellomrom får jeg et akutt behov for å reise tilbake til dette virvaret av mennesker, farger og kuer. India var min første ordentlige backpackertur, vi var borte i fire uker og jeg hadde lyst til å bli der for alltid. I starten hatet jeg det, alle blikkene som aldri sluttet å strirre, undertrykkelsen av kvinner, den forvirrende ristingen på hodet, alle folka overalt, mangelen på privatliv, bussene som aldri gikk og hvis de gikk, gikk de ikke dit du skulle eller tok tredobbelt så lang tid. Tross alt dette, var det kun litt tilpasning og aksept for kaoset som skulle til før jeg elsket det. All vennligheten, den sterke maten, nyskjerrigheten, smilene, varmen, fargene og intensiteten, etter et par uker så var jeg solgt, dette var stedet for meg.

India FestivalIndia Festival

Foto lånt herifra

India er nok et land som ikke passer for alle. De fleste som har vært der har et elsk/hat forhold til stedet. Jeg har snakket med folk som forguder det og reiser tilbake år etter år, mens andre syntes det er grusomt kaotisk, og vil aldri tilbake. Hvis man reiser til India må man være forberedt på at man møter en verden som er veldig annerledes enn den vi er vant til, og at det kommer til å gjøre sterkt inntrykk. Å avvise en liten tynn barnehånd som ber om et par rupi, gjør like vondt hver gang. Forskjellene mellom folk er enorme og fattigdommmen er ærlig konfronterende. En får virkelig utfordret sine egne verdier og måter å tenke på, og man drar ikke fra India uten å bli berørt av alt dette. Men det er akkurat dette som er så fint med India, at man blir utfordret til å ta noen valg og standpunkter. At man blir tvunget til å se sin egen verden i et nytt lys, bli bevisst sitt eget forbruk, holdninger og overflod. Jeg elsker India fordi det får meg til å tenke og reflektere. Jeg vil til og med påstå at det gjør meg til et bedre menneske.

1923698_20646995586_3996_n10398925_20648695586_5191_n10398925_20647890586_4819_n

Forbered deg på å måtte stille opp på slike kleine gruppebilder.

10398925_20650690586_9267_n

Og forvent deg smilende barn som spør etter penner.

Arup-Halder-colour-of-life

Bilde lånt herifra

Sist reiste jeg rundt i Sør-India, så neste tur vil jeg fokusere på den Nord-Østlige delen av landet. Jeg har et jevngammelt fadderbarn i Calcutta, som jeg har fulgt gjennom hele livet, henne vil jeg gjerne besøke. Foruten det, så er det vel bare en generell lengsel etter varm chai og chicken korma som gjør at jeg snart må hoppe på et fly. Er jeg ekstra heldig så kanskje det  blir realisert, Momondo har nemlig en konkurranse som gjør det mulig for meg å vinne en reise til min drømmedestinasjon 2015  med en verdi av 1500 euro (!). Det beste med det hele er at også du kan vinne en reise med tilsvarende verdi ved å bruke Momondos Trip finder. Den hjelper deg å finne ditt drømmereisemål, deretter legger du igjen en kommentar på dette innlegget om hva som er din drømmedestinasjon for 2015.

Tvi tvi! Vi får krysse fingrene!

 

7 thoughts

  1. Så stas å lese dette innlegget! Jeg ser incredible India har gjort intrykk på deg også. Jeg reiste dit første gang i 2009 og igjen i 2013 , og jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Hvor i nord kunne du tenkt deg å reise?

  2. Ja, jeg er helt klart bitt av Indabasillen! Er blitt hele 7 år siden jeg var der, så det er snart på tide å reise tilbake!Jeg kunne tenkt meg Calcutta, Varanasi og Jaipur blant annet. Har du noen gode tips om steder å besøke? 🙂

    1. Jeg likte Jaipur veldig godt. Jodhpur, Udaipur, Agra og Delhi ville jeg reist til om du har tenkt deg til de områdene. Det er mange flotte templer i de områdene som er verdt å få med seg 🙂

  3. Så fint skrevet om India! Du får det virkelig sagt. Jeg har også en lengsel etter på besøke landet på nytt. Fargene og kaoset var virkelig noe for seg selv. Jeg hadde vært i de midtre/nordlige delene av landet, så kunne tenke meg å reise sørover. Og også helt nord! Jodhpur og Ladakh er to steder jeg har på ønskelisten til neste gang. Lykke til i konkurransen 😀

    1. India er jo enormt, jeg tror man kan reise tilbake hele livet uten å se alt. Den sørlige delen er veldig fin, kan personlig anbefale Hampi, Gokarna og Kerala, alle fantastiske steder 🙂 Lykke til du også!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.