PAKKELISTE

Etter mange år på reisefot er pakkelisten etterhvert blitt rimelig standarisert og det er ganske enkelt noen ting man ikke kan være foruten når man er ute å reiser. Enkelte ting er alltid med på tur og er helt uvurderlige når man bor i sekk over lang tid. Det er stor forskjell å pakke til en weekendtur i Europa enn til en backpackertur som varer over flere måneder. Man må ta hensyn til at sekken skal bæres, ofte langt og at man tenker nøye gjennom hva man putter i den. Mitt beste tips er å pakke så lett som mulig, gjerne klær du kan kaste eller gi bort underveis, fordi man får alltid lyst til å kjøpe ting på stedene du besøker. Jeg tenkte å presentere pakkelisten min over ting som jeg er helt avhengig av å ha med når jeg skal på langtur:

1511317_10151802550416561_423680659_nKlar for tur!

 • minihøytaler: Med nedlastede spotifylister på telefon og en minihøytaler kan du lage stemning både på stranda og på de mest utrivelige hosteldormene. Musikk binder folk sammen og er alltid en stemningsskaper når man er på tur. Minnene fra da vi lå å hvilte i Andesfjellene etter mange timers turgåing, og sang med til Manu Chao, høye på fjelluft og coca blader, er uerstattelig. Eller da vi overnattet i hengekøyer i jungelen i Kambodsja, og sovnet inn til Susanne Sundførs majestetiske toner, mens jungelen og lå som et mørkt teppe rundt oss.
 • mikrofiberhåndkle: Tørker fort og tar liten plass. Det er helt genialt for reiser til varmere strøk. Fyller seg ikke opp med sand og veier lite.
 • eksternt batteri: Det er ikke alltid like enkelt å få ladet telefonen eller kamera, da er det utrolig praktisk med et lite eksternt batteri, som man for eksempel kan ha i veska.
 • vanntett pose: vannvittig kjekt å holde pass og billetter tørre til en hver tid.
 • yttertrekk til sekken: den stakkars sekken får som regel gjennomgå, inn i fly, ut av fly, opp på taket på en bil, ned på et skittent hostellgulv, inn i et fullt tog, under en annen sekk, over i en våt båt osv. Lista er eviglang over steder hvor sekken har vært og den bærer som regel preg av det. Det er derfor veldig praktisk med et yttertrekk som kan ta den verste støyten, og som det går an å ta av og vaske.1923698_20650075586_3447_n
 • doseringsposer med vaskemiddel: det er ikke alltid det er et vaskeri i nærheten, men vaske må man uansett. Doseringsposer med vaskemiddel gjør det mulig å gjennomføre en truserengjøring i hotellvasken.
 • tøyposer: til sko, skittentøy, undertøy osv. Gjør det enklere å systematiskere sekken og man finner lettere frem til ting.
 • minipakker med lommetørkler: jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått på en do utenlands uten dopapir. Ha alltid med en liten pakke med tørrservietter og redningen er nær.
 • sammenleggbar kopp: utrolig kjekt hvis man deler en flaske rom på Maleconen eller hvis man opplever en do-oversvømmelse og har behov for en øse.
 • liten pute: Du vet, en sånn liten en som man får på flyet. Enten kan man stjele en derifra eller kjøpe en billig på Ikea. Er redningen på lange bussturer.
 • mini sovepose/lakenpose: er helt uvurderlig i mange situasjoner. God brukt på nattbusser som misbruker aircondition eller på et luftig hostel.
 • sarong/stort skjerf: kan brukes som både teppe, kjole, håndkle eller hodeplagg. Tar minimalt med plass og tørker fort.
 • universaladapter: I mange land har de andre strømuttak enn i Norge og for å få ladet må man ha riktig støpsel.
 • 216309_10150162937231561_2501939_nlite førstehjelpsskrin: plutselig er ulykken ute og man trenger å bli lappet sammen. Burde også inneholde immodium og paracette.
 • hodelykt: dette er min favorittdings når jeg er ute å reiser! Det har hendt, relativ mange ganger, at strømmen er gått til litt ubeleilige tider. Da er det kjekt å få spist opp desserten med hjelp av hodelykten eller finne hjem langs en mørk vei.
 • tørrshampoo: det er ikke sikkert at man har tilgang på dusj hver dag, og da er tørrshampoo redningen for å føle seg hakket freshere.
 • våtservietter/antibak: akkurat som tilgang på dusj, kan tilgang på vask eller vann også til tider være begrenset. Dette kan være særlig problematisk i feks India hvor man spiser med hendene, med litt håndsprit tar man kanskje knekken på noen av bakteriene hvertfall.

Det hender at man må bære sekken både langt og lenge. Fordelen med det er at man blir sterk, ulempen er at det ofte blir dårlig stemning av sekkbæring på måfå. Uansett, tenk godt gjennom hva du putter i sekken før en eventuell langtur. Gjør en nøye overveielse over hva du egentlig trenger å ha med deg av feks klær. Mitt tips er å begresen seg på klesfronten og heller kjøpe ting underveis, sekken blir tidsnok tung og man kommer helt garantert hjem med mer enn da man dro. Kanskje det viktigste av alt, invester i en god sekk! Det er alfa og omega for både rygg og bein. Jeg har en slik man kan åpne på siden, akkurat som en koffert. Det gjør det oversiktelig å finne fram i den og du slipper å dra ut alt fra toppen.

INDIA 181

4 kommentarer om “PAKKELISTE

 1. Bra liste! Det kan virkelig være en utfordring å finne ut av hva man skal ha med seg. For min del føler jeg alltid at jeg trenger både ditt og datt med meg som jeg aldri ender opp med å bruke. Mye bortkastet plass med andre ord i sekken/kofferten. Det virker derimot som jeg blir flinkere etter hvert da.. :p Det er jo et slit å skulle drasse med seg for mye.

  Hodelykt, silkelaken og våtservietter/dopapir er alltid must når man reiser med sekk for min del!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..