SPISE OG DRIKKE I BARCELONA

CØFFEE 

Passatge de Sert 12, El Born 

IMG_9031 IMG_9022 IMG_9104 IMG_9096

Cøffee har uten tvil Barcelonas beste kaffe! Stedet ligger sentralt til i bydelen El Born, men har samtidig ikke en plassering som man tilfeldigvis detter over. Det er nok en fordel å merke av den smale gaten som huser kafèen med nordisk preg på kartet. For en pensjonert barista var det en drøm å bli servert en perfekt balansert cappuccino, det varmet et kaffehjerte. Nomad coffee production er så verdt den lille omveien det tar å komme seg dit, de har som de selv sier  “bloody good coffee!”.

IMG_9094 IMG_9015

Kaldbrygget dryppkaffe som har dryppet i 24 timer!

IMG_9017 IMG_9029

De servere også hjemmelaget havregrøt med frukt og nøtter og kaffekake.

IMG_9026 IMG_9018IMG_9011 IMG_9012

MESCLADIS

c/Carders 35, El Born

IMG_9039IMG_9044IMG_9038 IMG_9033IMG_9042 IMG_9051

Med kun økologiske matvarer på menyen setter Mescladis en miljøvennlig standard i fargerike omgivelser. Det er en deilig atmosfære utendørs, der man kan sitte uforstyrret og nyte sola. Stedet passer utmerket til lunsj etterfulgt av god samvittighet.

VICINO

Paseo Juan de Borbòn 68, Barceloneta 

Det skriker hipsterbule av dette stedet, så det er bare å hive på seg bukseselene, gro skjegget og være med på moroa. Her serveres det sprø italiensk pizza og friske sommerlige drinker. På grunn av sin strategiske location er dette stedet perfekt å kombinere med en dag på stranda. De kaller seg Pizza Bar og det av godt grunn, her vet de hva de driver med, for å si det sånn.

IMG_8989 IMG_8998

KIBUKA

Carrer de Goya 9, Gracia

Jeg har nevt Kibuka før i et innlegg her på bloggen, og det av god  grunn. Begge deres restauranter befinner seg i det sjarmerende nabolagsområdet Gracia, og her er det sushi som er spesialiteten. Det er ikke så mye annet å si enn at det er ordentlig deilig og asbolutt verdt en visitt.

IMG_9113

ARUME

Carrer Botella 11, El Raval

IMG_9082 IMG_9076

Lokalisert i en av de smale sidegatene i Raval finner du spansk kvalitetsmat av beste sort. Jeg tror ikke jeg kan understreke nok hvor GODT dette var. Her snakker vi Galisiske babykamskjell, Iberico-carpaccio og lettstekt tunfisk, helt ubeskrivelig deilig. Siden Arume ligger rimelig høyt opp på Tripadvisor, er det lurt å reservere bord hvis man vil være med på matfesten.

IMG_9079 IMG_9072

Barcelona er en fantastisk matby, og byr på raffinerte smaker og spennende interkontinentale kombinasjoner av råvarer. Det er verken vanskelig eller vondt å spise seg byen rundt og skuffelsen er sjeldent stor. Personlig anbefaler jeg å teste Katalanernes deilige Ibericoskinke og regionens cava. Katalonia er faktisk en av verdens største cavaprodusenter og har virkelig skjønt dette med bobler.

IMG_9053 IMG_9059IMG_9055 IMG_9085IMG_8939

5 thoughts

  1. Det må bli en Barcelona tur i 2016. Takk for flotte bilder og tekst som gir inspirasjon.

  2. Jeg var faktisk innom Arume da jeg var der forrige uke. God mat, hyggelig betjening og koselig lokale. Mescladis fikk jeg veldig lyst til å besøke, så den må jeg nok huske på til neste gang! Det viktigste (for meg) når jeg er i en storby, syns jeg er å unngå de verste turistplassene og finne de stedene som ligger litt utenfor.

    1. Helt enig, Elisabeth! Turistplasser er ofte slitsomt og dårlig også går man glipp av så mye annet spennende. Det er derfor Gracia er et ubeseiret favorittområde i Barcelona 🙂

      Så gøy at du også har vært på Arume, jeg var der for første gang nå sist jeg besøkte byen og elsket det!

  3. Åh, Barcelona! Bodde där en sommar och pluggade spanska – det var en av de bästa somrarna i mitt liv!

    Vilken fin blogg du har, ser fram emot att läsa mer framöver. /Hälsar en fellow Nordic Nomad 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.