BERGEN BABY!

IMG_9133IMG_9137IMG_9139IMG_9154IMG_9159IMG_9130 IMG_9191IMG_9129

Innimellom trenger man å belønne seg selv med et velfortjent lite avbrekk, og etter overstått eksamen tok jeg og vennegjengen en helg i Bergen. Når sola smilte til oss i Vestlandets hovedstad, var det ikke vanskelig å skjønne hvorfor byen nedlesses av turister fra tid til annen. Bergen, du er nydelig!

IMG_9204IMG_9203IMG_9211IMG_9209IMG_9213IMG_9212

Det er et slags røft preg over Bergen, en upolert sjarm som lukter av tung rock og graffiti. Det passer meg fint, og det passet oss enda bedre at det tilfeldigvis var Pride Parade samme helgen som vi var der. Det fargerike flagget vaiet stolt over Torgallmenningen, folk feiret og vi skålte for inkludering, aksept og mangfold.

 IMG_9217IMG_9223IMG_9233IMG_9226IMG_9238

Vi leide en leilighet gjennom Airbnb og da kan man ende opp med ganske mye rart. Den vi innkvarterte oss i var ganske så underholdene på flere plan. Jeg liker veldig godt å leie leilighet, enten jeg reiser innad i Norge eller til utlandet. En har så mye større frihet med tanke på både matlaging og plass, også får man en følelse av å være bosatt på stedet man besøker. Det er en velfungerende ordning hvor man trer inn i noen andres private sfære, det gir noen helt andre rammer for en ferie enn et trist og pregløst hotellrom.

IMG_9239IMG_9186IMG_9252IMG_9256

Bare Vestland

Lørdagen hadde vi booket bord på restauranten Bare Vestland, som vi hadde hørt noen gode rykter om. Vi gikk for en delemeny, men  servitøren var nok litt fersk, eller appetitten vår var for stor, for menyen ble altfor beskjeden. Dog, skal det nevnes at det som kom av mat smakte fortreffelig, selvom det tok en halv evighet. De hadde en veldig spennende meny, og omtaler seg selv som Vestlandstapas basert på kortreist og økologisk mat. Dette er absolutt stedet å gå hvis man vil ha eksotisk norsk mat lagd av lokale råvarer, men ikke vær skrubbsulten når du kommer og sett av god tid.

IMG_9258IMG_9263IMG_9262

Bergen viste seg virkelig fra sin beste side på vår lille visitt og det er en fryd å reise på tur når man får dele byen med de fineste folka jeg vet om. Takk for turen!

IMG_9148IMG_9173IMG_9144IMG_9168

2 thoughts

  1. Åh, Bergen. Flotteste byen i Norge (av de større byene i alle fall) synes nå jeg. Heldige med været var dere også ser det ut som! 😀 Vakre bilder!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.