PULA

IMG_1555IMG_1516 IMG_1535

Kroatia har de siste årene blitt et veldig populært reisemål blant nordmenn, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Ryktete som går om landet er sanne, det er utrolig vakkert der!

Valget for vår Kroatiatur falt på den nordlige provinsen Istria og byen med det noe sjenerende navnet, Pula. Forventningene vi hadde til strender og turkist hav innfridde,  her var det lite å klage på. Vi var ute etter klassisk sydenferie med bading, avslappende dager og god mat, og det var akkurat det vi fikk. Det er ingen tvil om at Kroatia leverer det de lover, og litt til. 

IMG_1522 IMG_1592 IMG_1541IMG_1603 IMG_1604

Pula er den største byen i provinsen Istria og den 5. største i Kroatia. Den er kjent for sitt gamle romerske amfiteater, som kan dateres helt tilbake til år 50 e.kr. Selve byen ble grunnlagt i år 900 f.kr og man kan finne flere av oltidens byggverk rundt omkring i gamlebyen. Pula er absolutt sjarmerende , men jeg skal ikke legge skjul på at det var utrolig mange turister på det tidspunktet vi var der, som var høysessongen i slutten av juli. 

Byen ligger rett ved havet, men for å komme seg til strendene så må man ta buss, bil eller sykkel.  Kystområde Verduela, rett utenfor sentrum, byr på nydelige hvite klipper og fantastiske strender med fine bademuligheter. Vi hadde fått et tips om at Brioni beach skulle være et idyllsk sted, så vi satte oss på bussen og ruslet deretter i vei for å finne stranda. Etter å ha gått oss vill i området, fant vi tilslutt fram til Brioni. Vi tok en dukkert, men konkluderte raskt med at de øde klippene vi hadde passert på veien var vel så fine som stranda. Dermed endte vi opp med å gå tilbake til klippene , hvor vi fant en plass helt for oss selv. Der ble vi liggende å nyte resten av dagen før vi tok bussen tilbake til byen.

IMG_1558 IMG_1561 IMG_1563IMG_1526 IMG_1610
 Premantura, Kamenjak

Rett utenfor Pula ligger Kamenjak nasjonalpark på den idylliske halvøya Premantura. Stedet er perfekt for en avslappende dagstur i rolige omgivelser. Premantura er et beskyttet naturområde, som innebærer at det ikke finnes bebyggelse av noe slag der. Ingen hotellkomplekser eller kjederestauranter, kun et par små strandbarer hvor du kan få deg en is og noe kaldt å drikke. 

Vi bestilte transport på forhånd og ble sluppet av ved inngangen til området. Derfra trasket vi innover mot hav, skog og steinklipper. Vi bestemte oss for å gå en runde rundt hele halvøya, og stoppe der det falt oss inn. Turen tok oss en hel dag og vi tok det hele i et behagelig og bedagelig tempo. Dessverre fikk vi ikke til å leie sykler, men jeg vil absolutt anbefale andre å gjøre det, da kommer man litt fortere fremover.

IMG_1576

Pula ligger strategisk plassert nær grensen til både Slovenia og Italia, som gjør at man finner mye italiensk innflytelse i byen. Her er det ikke vanskelig å få tak i hverken pasta al dente eller gelato. Istria er også kjent for sine trøfler, og dette benyttet vi oss flittig av, her ble det trøffel til middag hver dag.

Pula er en fin by, med sin gamle bebyggelse og fantastiske strender rundt byen, men for min del ble det litt for mange skandinaviske turister der. Det hadde nok vært ideelt å reist hit litt utenfor sesong, så du slipper å høre svensk på nabobordet. For de vakre strendene og og den avslappende atmosfæren er det ingenting å si på, dette er oppskriften på den perfekte badeferien.

INFO:

Fly: SAS flyr direkte fra Gardemoen til Pula.

Buss til Verudera: Buss nr 2a går fra sentrum til Verudera, mens 3a går fra Verudera og tilbake til byen.

Premantura ligger ca 1 mil utenfor Pula.

Resturanter : Vodjanka restuarant har fantastisk mat. Ryktene sier også at Jupiter Pizzeria har veldig god pizza.

2 thoughts

  1. Pingback: SEKK OG SANDALER

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.