ØKOTURISME I THAILAND

IMG_3974

Sist gang jeg var i Thailand, så var jeg så dårlig at jeg fikk lite utbytte av turen, jeg ble derfor veldig glad når jeg pånytt ble invitert på tur til smilets land. Denne gangen var det økoturisme i Phang Nga provinsen som stod på agendaen, noe som passet meg veldig bra.

Phang nga- regionen ligger på vestkysten av Thailand, ca 1,5 time nord for Phuket. Regionen var et av stedene som ble hardt rammet under tsunamien, og i etterkant av den har myndighetene jobbet hardt for å få regionen opp å gå igjen, på en bærekraftig måte. De har hatt en bevisst holdning og fokus på økoturisme og prøvd å ivareta naturressursene i området på best mulig måte. Dette har vært meget fruktbart, og regionen kan skryte av enda flere besøkende nå enn før tsunamien. Målet deres er at Phang Nga skal være så grønn som mulig, på alle mulige måter, og det har de virkelig klart!

IMG_3819IMG_3924

Første stopp på Thailandturen gikk til Phang Nga Coastal Fisheries Research and Development Center, som er et forsknings- og bevaringssenter for fisk og andre marineskapninger. Havskilpaddene har dessverre en dyster historie i Thailand, på grunn av overfiske og mangel på hekkeplasser er en art utdryddet og fire andre arter står i fare for å lide samme sjebne. Heldigvis har du steder som dette bevaringssenteret som gjør noe med saken. De avler opp og rehabiliterer skilpadder slik at de kan ha en fremtid i Thailand.

Jeg var så heldig å ble spurt om jeg ville bli adoptivmor til en søt lite krabat på 6 mnd, og det var ikke så vanskelig å si ja til det. Skilpaddene bor på bevaringssenteret til de er et halvt år, da er de store nok til å smake på den virkelige verden der ut. Men før de kommer så langt, så skal de merkes med en mikrochip og får et registreringsnummer,  slik at de kan følges på ferden ute i det ukjente.

IMG_3849IMG_3871IMG_3876IMG_3902IMG_3940IMG_3930

Deretter blir de tatt med ned til Thai Mueang stranden og sluppet ut i friheten. Stranden (som er avbildet over) er reservert for skilpadder, slik at de kan legge eggene sine i fred. Ettersom det er relativt mange turister i Thailand, er også veldig mange av strendene okkupert av solglade europeere. Dette skaper store problemer for skilpaddene som er avhengige av strendene for å hekke, da er det enda godt at myndighetene har både fornuft og fokus på å bevare disse fascinerende skapningene. 

IMG_3976IMG_3978IMG_3989IMG_3985

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One happy family. Foto: Elisabeth.

Lille søte Zen er jo et barn av 2015 og har derfor naturlig nok en adoptivmor til, nemlig min reisekompanjong Elisabeth, som driver reisebloggen Globetrotterelisa. Sammen sto vi i strandkanten og vinket lille Zen farvel, litt vedmodige og ganske spente på hvordan livet der ute i det store og ukjente havet ville bli for vår lille svømmende venn. Det hele føltes igrunn litt overveldene og jeg tror samtlige i reisefølge var enige om at dette definitivt var et av turens store høydepunkt. 

Så nå svømmer han, forhåpentligvis, lykkelig rundt i Andamanhavet og nyter friheten og saltvannet mellom finnene. Jeg ser veldig frem til å følge han videre på reisen og håper han får et lykkelig og langt liv der ute!

IMG_4000IMG_3993IMG_4019IMG_4040IMG_4010IMG_4024IMG_4036

Hvis man ønsker å sjøsette en skillpadde, så kan man gjøre en donasjon til senteret og du får være med på denne store opplevelsen. De må derimot ha beskjed en ukes tid i forkant og kan kontaktes på telefon +66 (0) 76 432 212. Besøksadresse er 164 Moo 9 Thai Muang, Phang Nga.

Turen til Thailand er gjennomført i samarbeid med Amazing Thailand og Phang Nga Turism Assosiation. Meningene er helt og holdent mine egne og det er ikke lagt noen føringer på innholdet i teksten. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.