KULINARISKE BUDAPEST

IMG_5718

Budapest er en fantastisk matdestinasjon, det er det ingen tvil om. Du får høy kvalitet, for en rimelig pris, og utvalget av spisesteder og restauranter er upåklagelig bra. Med litt hjelp fra Tripadvisor, har jeg smakt meg frem til noen favoritter i byen, som jeg tenkte å dele med dere.


Divin Porcello

Apaczai Csere Janos utca 7

IMG_5668 IMG_5667

Dinvin Porcello er lokalisert midt i sentrum av distrikt 5, rett bak Hotell Marriot. Deres spesialitet er svin, i alle mulige varianter og du burde ikke gå derifra uten å ha smakt på litt skinke av en eller annen sort. Interiøret er stilfullt, servicen profesjonell og atmosfæren behagelig. Perfekt for lunsj i sightseeingpausen.

IMG_5666


Pata Negra

Kalvin ter 8

image2image3

Når restauranten er oppkalt etter en av verdens beste skinker, så kan det ikke bli feil. På Pata Negra serverer de Tapas som om det skulle vært oppfunnet på kjøkkenet deres. Det er den beste tapasen jeg har spist i hele mitt liv, uavhengig av land.

Vi oppdaget Pata Negra på forrige besøk til Budapest og var litt redde for at vi hadde litt vel høye forventninger til stedet, men vi husket riktig, maten var orgasmisk! Bildene under viser oksehale i tykk kremet foie gras-saus og lettstekte kamskjell i champagnesaus, noe av det beste på menyen. Her spiser du deg stappmett for under 300 kr, inkludert vin og dessert. Et must hvis du befinner deg i byen, men det kan være lurt å reservere bord på forhånd, særlig i helgene.

image1-2 image1


Monk`s bistro

1 Piarista Koz

IMG_5700 IMG_5720

Monks bistro er stedet hvor du får servert mørt kjøtt og luftige purèer. Menyen består av klassiske europeiske retter med en moderne vri. Porsjonene er, som i Ungarn generelt, veldig generøse og du trenger ikke å være redd for å ikke bli mett. Kjøkkenet er konstruert som en liten øy midt i restauranten, hvor du kan følge med på hvordan kokkene lager maten. Dette er et konsept jeg liker veldig godt, ikke bare er det underholdene, men det er også betryggende å se at ting er rent.

IMG_5726


Parisi 6

Parizsi Utca 6b

IMG_5431 IMG_5425

I en stikkgate til handlegaten Vaci Utca finner du Parisi 6. Det er lett å gå forbi den lille restauranter, fordi den utenfra ser ut som et litt anonymt sandwichsted, dekorert med småtacky interiør. Men sett bort i fra interiøret, så imponerer Parisien med utrolig god mat. Jeg gikk for den tradisjonelle ungarske retten Mangalica svin og en gåselever til dessert, og angret ikke. Porsjonene er overkommelige og smakene variert, absolutt verdt en liten visitt. 

IMG_5435


Cafè Bouchon

Zichy Jenő u. 33

Bouchon_Entrance
Bilde lånt fra hjemmesiden.


Minner om en fransk bistro innredet med stilfull Art Nouveau dekor. Stedet serverer tradisjonelle ungarske retter med en internasjonal vri. Asjettene fylles til randen av kjøtt og saus, akkurat slik jeg liker det. Her burde du møte opp skrubbsulten, hvis du skal ha sjans til å spise opp maten. Hyggelig fransk atmosfære og hyggelige priser. 


Andre hyggelige kafèer og utesteder:

IMG_5765 IMG_5772

Etap Deli&Night

Kiraly

Vinbar hvor det er gode muligheter for å smake litt deilig ungarsk vin. Ligger i Kiraly street.

IMG_5874 IMG_5878

Kazimir 

Kazinczy utca 34

Hipt sted som ligger midt i hjertet av jødekvarteret. Har ofte livemusikk i helgene og trad ungarsk mat. Passer perfekt for lunsj eller en tidlig øl.

IMG_5801 IMG_5881

Jedermann

Raday utca 58

Ligger i restaurant- og bargaten Raday utca, hvor kvaliteten på stedene er relativt varierende. Jedermann er en jazzcafè hvor det stadig vekk holdes konsertet på kveldstid. Stemningen er avslappet og dette er absolutt ikke noe dumt sted å dra hvis man vil jobbe eller lese en bok. Det ryktes også at de har en veldig sjarmerende bakhage, som er åpen på sommeren.

IMG_5752 IMG_5749

Book Cafè

Andrassy avenue

En av de mest overdådige kafèene i byen finner du i handlegaten Andrássy avenue. Det palasslignende interiøret får deg til å føle deg som en del av den arisokratiske overklassen, og her er det bare å sette seg ned å nyte både kaffen (som er veldig god) og taffelmusikken.

IMG_5885

Budapest må være en av de beste kulinariske byene jeg vet om. Dette på grunn av det brede utvalget av spisesteder, den høye kvaliteten på maten og de lave prisene. Under oppholdet i byen så burde man ha smakt seg gjennom noen tradisjonelle ungarske retter, som Mangalicasvin, gulasjsuppe, andelever og fylt paprika. Etter det kan du fråtse deg videre gjennom alle de ulike smaksopplevelsene byens mange steder kan tilby.

 

 

5 thoughts

  1. Jeg er helt enig! Budapest leverer virkelig når det kommer til mat. Jeg kommer til å reise tilbake til Budapest pga nettopp dette. Jeg har ikke prøvd noen av disse restaurantene, men disse tipsene skal jeg i hvert fall ta meg neste gang. Jedermann prøvde jeg. Stilig lokale og gode kaker 🙂

    1. Enig, skal helt klart tilbake og spise mer! Må få testet ut bakhagen til Jedermann en gang også, den skal visst være veldig fin. Var du der? Var for kaldt til at den var åpen når vi var der😊

  2. Nå ble jeg sulten altså! Rettene du presenterer her ser utrolig fristende ut. Interessant å høre at Budapest er en såpass bra kulinarisk by. Det alene er jo grunn nok til å reise tilbake, spesielt siden prisene der nede er såpass greie i tillegg 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.