DEN SPANSKE FERIEFØLELSEN

imageIMG_8833 IMG_8826imageimage

Det er noe med den spanske feriestemningen som føles veldig riktig. Tapas, sol og sangria slår liksom ikke feil. Jeg tok meg en tur til den lille Unesco-bevarte byen, Villajoyosa, som ligger på Costa Blancakysten.

Hensikten med helgeturen var ganske enkelt å få litt sol i fjeset og spise god mat, og det var ikke så vanskelig å få til. Uansett hvor klisjè Spania er som feriedestinasjon, så er det ett eller annet veldig forlokkende med det. Jeg slenger derfor ut en lite stemningsrapport fra Spanias solkys.

IMG_5964IMG_8484 IMG_5923IMG_8814 IMG_8809IMG_5926 IMG_5918

Villajoyosa har alt man måtte ønske for en Spaniaferie, en deilig sandstrand med turkist hav, velsmakende vin og en sjarmerende gamleby med fargerike fasader. Her glir man rett inn i feriemodus og senker fort skuldrene et par hakk.

Byen ligger mellom de to populære turistbyene Benidorm og Alicante, men kan friste med mye mer autentisk sjarm enn de to nevnte. Du finner ikke de store severdighetene i La Vila, og det er i grunn enda godt. Byen er stedet for hyggelige spaserturer i gamlebyen og avslapping med en god bok på stranda, akkurat slik en ferie skal nytes.

imageimageIMG_5987

Når du har sett deg lei på fargerike fasader og strandliv så finnes det mange fine turmuligheter utenfor byen. Hvis du er av den dristige sorten så kan du rusle til Benidorm (det er et godt stykke), eller du kan gjøre som oss, leie sykle og sykle en tur på den sjarmerende appelsinveien. Det er en fin liten rute, som ikke er spesielt fysisk krevende på noe som helst måte. Og den heter ikke appelsinveien uten grunn, for underveis passerer man hektar på hektar med appelsinlunder. Det hele er som snytt ut av en Brelettreklame, og det er bare å nyte vinden i håret og utsikten til de modne appelsinene.

IMG_5928 IMG_8631IMG_8482 IMG_5913IMG_5903 IMG_5988IMG_5900 IMG_5898

Kan noen vennligst knipse meg tilbake hit?? Rimelig lei av vente på våren som aldri kommer her hjemme.

IMG_8488 IMG_8444IMG_8204 IMG_8490

Det er ikke uten grunn av så mange nordmenn hvert år valfarter til flamencoens hjemland, det er deilig der, rett og slett!

 

Miniguide til Villajoyosa:

  • Komme seg dit: Ryanair har billige billetter til Alicante. Derfra kan du ta bussen inn til sentrum, for så å ta toget videre. Tar ca 1,5 time alt i alt. Tar du taxi fra flyplassen så tar det ca 40 min og koster 50 euro.
  • Spise: Både restaurante Casa Azul og Le Cabanon, nede på strandprommenaden, har bra tapas og fiskemat.
  • Sol og Bading: Bystranda er fin og stor, men kan bli ganske overbefolket på sommeren. Personlig liker jeg bedre strendene Playa Paraiso og Varadero, som ligger på hver sin side av byen.
  • Aktiviteter: Gåtur fra byen og langs kysten i retning Playa Paraiso, der finnes det fine bademuligheter underveis og til og med en ruin eller to dukker opp. Appelinveien er en fin sykkelrute som byr på utsikt til både fjellene og Benidorm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.