Rovinj – Kroatia på sitt beste

IMG_1639 IMG_1658

Rovinj, Istrias svar på Dubrovnik, er akkurat så fotogen som den ser ut. Middelalderbyen befinner seg på Istria-halvøya nord i Kroatia,  og er absolutt verdt en visitt.

Rovinj ble grunnlagt av romerne i det andre århundret og var opprinnelig en øy, men ble senere en del av fastlandet. I dag er den lille “øya” en fargerik labyrint av middelalderhus, omringet av det turkisfargede Adriaterhavet på alle kanter. Distriktet Istria, som ligger helt nord i Kroatia og grenser til Slovenia og Italia, er virkelig noe å merke av på kartet. Gjennom historien har området vært under både romersk, østerisk, og italiensk kontroll, før kroaterne til slutt endte opp med makten. Området er meget frodig og velegnet for dyrking av både druer, oliven og frukt. Den italienske arven er påfallende, i Istra serverer de fleste restauranter pastaretter, pizza og italiensk gelato. Halvøyen er også hjemsted til verdens beste olivenolje, trøfler i hopetall og fruktig vin i både rød og hvit variant. Et perfekt sted for mat- og vininteresserte.

IMG_1662 IMG_1663IMG_1623 IMG_1645

Gamlebyen i Rovinj ligger på en overbygd liten halvøy som stikker ut i vannet. Her er det plenty av smale trange gater og gamle murhus malt i varme jordfarger. Det er mange turister som finner veien hit i sommermånedene, men blir det for intenst er det bare å ta en avstikker ned et smug, og plutselig så er du alene igjen. Det beste med Rovinj må derimot være de varme steinklippene som ligger nede ved vannkanten. Små kafèer og restauranter har uteserveringen sin lags vannkanten og det er lite som er mer idyllisk enn å nyte et glass vin med føttene i det turkise havet.

IMG_1675 IMG_1680IMG_1690 IMG_1671IMG_1677 IMG_1628IMG_1700

Hvis vinen og solen gjør deg for varm, så er det ingenting i veien for å hoppe uti havet. Vannet er klart, rent og holder en behagelig temperatur. Rundt omkring på klippene i byen ligger det vindrikkende badeturister og nyter sommervarmen. Den lille middelalderbyen er preget av en uanstrengende og avslappende atmosfære. Det er lett å ta livet med ro i Rovinj.

IMG_1635 IMG_1647IMG_1626 IMG_1633IMG_1696

Skjermbilde 2016-06-15 kl. 18.09.57

Tips:

  • Restauranten Tipico har fantastisk skalldyrspasta med trøffel. Du finner den på Tripadvisor. 
  • Hvis du har tenkt til å kjøpe med deg trøffel hjem, så dobbeltsjekk at du får ekte vare. Mange av butikkene i byen selger trøfler, men det du kan ende opp med er sommertrøffel, som er en rimeligere og mindre smakfull variant av den eksklusive originalen. Den er forvekslende lik svart trøffel, men har ikke den samme intense aromaen til den mer kjente storebroren

3 thoughts

  1. Pingback: SEKK OG SANDALER

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.