SKRAL – Den lille festivalen med det store hjertet

IMG_0806IMG_0732IMG_0820

Den årlige Skralfestivalen går straks av stablen i Grimstad, og det er bare og gjøre seg klar for sørlandssommer på sitt mest sjarmerende! Festivalen har fått det treffende slagordet “den lille festivalen med det store hjertet”, og tar man turen dit så forstår man fort hvorfor.

Skral ble etablert i 2003 av en vennegjeng fra Grimstad, som skjønte at et var behov for at det skjedde noe i den lille sørlandsbyen. Det begynte som en lavbudsjetts hagefest, men mange idèer, mye engasjment og hard jobbing gjorde at den etterhvert ble så stor at den vokste ut av hagen. Festivalen flyttet til Groos og nådde sitt høydepunkt i 2008 hvor det var flere store norske og internasjonale artister som opptrådde. Samme året ble dessverre festivalen slått konkurs og kosen på Groos var over. Heldigvis var det slik at lille Skral bare måtte ta seg en liten pause og gjenoppstod med nytt mot i 2014. I fjor satt jeg meg på Timeekspressen fra Oslo og busset sørover i 4 timer, for å smake litt på festivalen ved havet som jeg hadde hørt så mye om.

image4IMG_0737IMG_0766IMG_0783IMG_0730IMG_0739

Fine lille Skral har mye og by på. Noe av det mest spektakulære med festivalen er dens fantastiske location! Festivalen er lokalisert helt nede ved vannkanten i det naturskjønne området Groos. Der kan man nyte utsikten fra svabergene og duppe tærna i vannet, mens man lytter til musikken. Det hele er så klissete idyllisk som det går an å bli og jeg kan ikke tenke meg noen bedre måte å tilbringe en varm sommerdag i Norge på.

IMG_0750IMG_0754IMG_0775IMG_0819IMG_0809

Når festivalen er ferdig, ved midnatt, så flyttes moroa ned til Grimstad sentrum hvor klubbkonseptet Skralklubb finner sted. Nytt av i år er at Skralklubb er lagt til en tunnel! Riksvei 420 inn til Grimstad er stengt av og du får muligheten til å danse deg inn i nattetimene på den gule stripa. Hvor kult er ikke det?

IMG_0831IMG_0837image1IMG_0856

Jeg håper lille Skral, som ikke er så liten lenger, overlever i fremtiden også, for så mye kos på Groos skal man lete lenge etter!

Info:

  • Festivalen finner sted 12. og 13. juli i år på Groos i Grimstad.
  • Et todagerspass koster 1300 og klubbbilletter koster 380.
  • Line upen i år inneholder blant annet Veronica Meggio, Ane Brun, Of monster and men, Astrid S, Unge ferrari og Mbongwana Stars.

Festivalbillettene er sponset av Skral, det er imidlertid ikke langt noen føringer på innholdet i teksten.

One thought

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.