Spiseguide til Barcelona

Det katalanske kjøkken bugner over av søte tomater, olivenolje, hvitløk, myke skinker og solmodne grønnsaker. Barcelona er en av verdens beste matbyer og det er ikke vanskelig å oppdrive god mat av høy kvalitet.

Den årlig barcelonaturen dreide seg denne gangen mest om mat, i alle mulige varianter. Er det en ting jeg liker å bruke pengene mine på, så er det god mat og da er Barcelona helt riktig sted å være. Vi bruke 5 dager og litt for mye penger på å oppdrive nye og bra restauranter, som jeg har lyst til å dele med dere.

Casa Lolea

Carrer Sant Pere, Mes Alt, 49

 

Casa Lolea legger sin stolthet i sangria og tapas med en moderne og spennende vri. De har dessverre ingen uteplass i sola, men det gjør de opp for med fantastisk mat, stilfullt interiør og god service.

De serverer tapas som både ser og smaker utsøkt. Med katalanske råvarer som utgangspunkt lager de retter inspirert fra flere verdenshjørner. Den kenyanske bønnesalaten ser anonym ut, men smaker akkurat slik den skal. Den etterfølges av blinis med røkt laks og en fantastisk semirå makrell. Maten faller så mye i smak at vi må bestille enkelte av rettene flere ganger, kun fordi vi ikke fikk nok i første runde.

Servitøren glemmer noen retter, men håndterer det hele på en sjarmerende måte, vi kan ikke annet enn å gå smilende ut av Casa Lolea. Restauranten er lokalisert øverst i El Born og kan fint kombineres med et besøk til Barclonas beste kaffested, Nømad, som ligger vegg i vegg.

*kniv og gaffel i Michelingudien

Macchina Pasta Bar

Carrer d`Asturies 17

Gracias beste pastasted lar deg komponere dine egne retter. Her kan du velge saus, pasta og tilbehør selv og mikse og trikse så mye du bare vil. Gjør som graciahipsterne og legg lunsjen til Macchina, bare pass på å ikke overspise, for porsjonene er relativt store.

 

El Pachuco

Carrer de Sant Pau 110

Autentisk meksikansk mat får du på Pachuco i Raval. Smaker og stil tok meg rett tilbake til Mexico og jeg kunne ønske vi hadde en så bra og avslappet meksikansk restaurant i Oslo.

Lokalet er en liten kneipe i Raval, som er detaljert dekorert med meksikansk interiør og symboler. Kjøkkenet ligger midt i lokalet, rett bak baren, og at de klarer å trylle fram så mye deilig mat derfra er et lite mirakel. El PAchuco er ofte fullt, og det av god grunn. Stedet er perfekt for en tostadalunsj eller en frijoles snack.

 

Sesamo

Sant Antoni Abat 52

Med en vegetarianer i reisefølget så måtte vi også teste ut hva Barcelona kunne tilby på den fronten. Vi gikk for en tasting- meny, som reklamerte med 7 ulike vegeatrretter, i virkeligheten var det vel nærmere 12, så ingen fare for å ikke bli mett. Det var veldig varierende kvalitet på rettene, men søtpotetsuppa, soppcroquettene og rødbetgnocciene var sikre vinnere. Skulle jeg dratt tilbake til Sesamo så hadde jeg nok bestilt enkelte retter fra ala carte menyen og avsluttet med mangosmoothien, den var fantastisk.

*kniv og gaffel i Michelinguiden

 

Restaurant Carlota

Calle Paris 168

Etter å ha vandret rundt i Calle Paris på leting etter vår tidligere favorittrestaurant ME (som var nedlagt), så datt vi tilfeldigvis over Restaurant Carlota. Vi valgte å ta sjansen og godt var det, for Carlota leverte.

Vi dristet oss til noen friterte auberginer og var litt usikre på valget, men uten grunn, de honningglaserte auberginene var knallgode og akkompagnert av bøffelmosarella og feriens favoritt, tunfisk tataki, så ble det et særdeles vellykket restaurantbesøk.

Alle stedene ligger på en middels prisklasse, som vil si hovedretter mellom 16-30 euro, som er helt overkommelig for et normalt reisebudsjett.

Jeg har smakt meg gjennom Barcelona før, det kan du lese mer om her: Spise og drikke i Barcelona  

One thought

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.