Kajakkpadling og spa på Bohuslänkysten

IMG_8837
Sponset reise

Vinterpadling gir deg muligheten til å se havet og skjærgården fra et nytt perspektiv, og ikke minst så har du den helt for deg selv. Aktiviteten er suveren å kombinere med et avslappende spa nær den vakre skjærgården.

Vi befinner oss i Grebbestad på Bohuslänkysten, like over grensen. En liten by som om sommeren er fylt til randen av båtturister, men nå er det ikke en eneste rekespisende nordmann å se, det er bemerkelsesverdig stille i byen denne formiddagen.

Det er lett snøvær i luften, stille vann og lite vind, med andre ord en fin dag for aktiviteter på havet. Etter å ha polstret oss godt med tørrdrakter fra Nautopp Kajakksenter legger vi ut fra brygga i Grebbestad og ut mot skjærgården. Gradestokken viser kun et par grader og det er viktig å kle seg godt for å ikke fryse. Hver minste lille krik og krok blir dekt før vi starter padleeventyret.

Vi lar årene gli sakte gjennom vannet mens vi nyter utsikten til holmer og skjær. Det er slår meg hvor stille og fredelig det er i skjærgården denne vinterdagen, ikke en båt å se. Jeg har tidligere vært her om sommeren og da er det som regel mye trafikk her.

Padleteknikken blir bedre og bedre for hvert tak vi tar og siden vi føler oss i god form bestemmer vi oss for å ta en lengere rute enn planlagt. Vi padler fordi en rekke vakre røde granittholmer, som Bohuslänkysten er så kjent for, og ut mot det åpne havet.

Ute på det åpne havet faller snøfnuggene over oss, men vi fryser ikke. Tørrdrakten holder godt på varmen og alle lagene med ull gjør at kulden ikke trenger inn gjennom den beskyttende dressen.

Vi raster ved noen små holmer og spiser litt kjeks og drikker kaffe. Torbjörn Söderholm, vår kajakkguide for dagen, drar litt tang opp fra vannet ved siden av kajakken. -Dette er riktig godt å spise, uttrykker han. Den blanke grønne tangen med brede blader ser relativt innbydende ut der den svaier i det iskalde saltvannet. Jeg kunne godt funnet på å spist det, men er nok litt usikker på tilberedningsmetoden.

Etter den lille rasten gir vi oss i vei på tilbaketuren, og mens vi glir ut fra holmene gir Torbjörn oss beskjed om å huske å se oss tilbake. Vi snur oss når vi kommer et stykke ut og skimter et lite glatt og vått hode stikke nysgjerrig opp av vannet bak oss. I følge Torbjörn er selene ganske sky, men samtidig nysgjerrig, det er derfor de gjerne dukker opp bak båtene.

Etter noen timer med padling begynner jeg å kjenne det godt i armene og jeg skjønner at teknikken sannsynligvis kunne vært bedre. Vi får noen tips om å bruke ryggen mer i padletakene og det hjelper litt.

På veien tilbake får vi besøk av enda en sel og etter vi har vinket farvel til den fortsetter vi med standhaftige padletak tilbake til Grebbestad. Når vi igjen ankommer byen har jeg vannblemmer på tomlene og underarmene verker, og det er ikke vanskelig å kjenne at jeg har brukt kroppen i de 4 timene vi har padlet. Men for en deilig tur det var, med mye frisk luft og fantastisk utstikt. Vinterpadling er et flott alternativ for oss som ikke er noen langrennsentusiaster. Uteaktiviteter på vinteren trenger ikke bare å foregå på land, det er fullt mulig å ta i bruk havet også, som du så godt som har for deg selv.

IMG_8806IMG_8839

Spa og avslapping

Etter padlingen verket deler av kroppen en hel del, så et opphold på Tanumstrand Spa passer seg ypperlig denne dagen. Det er ingenting som er så godt som litt varmt vann, badstue og egenpleie etter en aktiv dag ute.

Vi får et deilig sparitual med behandling i lysrommet, saltskrubb med fotbad, dampbadstue og ansiktsmaske. Ekstra fint er det å se ut på utsikten til havet og skjærgården fra spaet. Tanustrand har en vakker beliggenhet helt nede i vannkanten og her kan du altså bade samtidig som du nyter utsikten til havet. Og hva er ikke bedre enn å sitte inne et varmt sted og titte ut på det kalde og grå vinterværet? For et beroligende sted å være!

fullsizeoutput_507b

 

Info:

  • Nautop Kajakcenter i Grebbestad tilbyr utleie av kajakker og utstyr. Det koster 1200 kr for å leie kajakk en dag med guide, men det er også mulig å bestille ulike pakker med feks padletur til Väderöarna.
  • Tanumstrand tilbyr både delikate rom og suiter, men har også 95 hytter som de leier ut til en rimelig pris. De har plass til 4 eller 6 personer og ligger med flott utsikt til havet og skjærgården.
  •  Inngang på SPA Horisont koster 295 kr. De har en fantastisk beliggenhet i andre etasje på Tanumstrand Hotel og tilbyr en rekke ulike badstuer, behandlinger, boblebad, dusjer og basseng. Hvis du ønsker sparitual koster det 150 kr i tillegg. Hotellet tilbyr også spapakker som inkluderer frokost, lunsj og søndagsbrunch i restauranten til 395 kr. Og jeg kan personlig skrive under på at maten der er god, så god at vi måtte spørre om å få kjøpe med oss det deilige müslibrødet deres med hjem.
  • Tanumstrand har også et badeanlegg med sklie og bassenger som er gratis for hotellets gjester. Utenfor hotellet, ved gjestehavna, finnes også en badstue som er gratis å bruke for alle spagjester, men som koster hyggelige 100 kr for andre hvis de vil leie den.
  • Grebbestad og Tanumstrand ligger ca 2 timer fra Oslo med bil.

Turen til Sverige var sponset av Visit Sweden og Västsverige, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet i teksten. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.