Sommerfavoritter i hovedstaden

IMG_7533

Hver mai blir jeg litt ekstra betatt av den fine byen min – Oslo. På denne tiden av året er den utrolig vakker med blomstrende trær, yrende parkliv, solfylte uteserveringer og sommerglade mennesker.

Noen liker å kalle Oslo et eksosfylt asflathull om sommeren, men jeg er uenig. Byen er ekstra fin om sommeren og det finnes flust av deilige plasser hvor du kan nyte sola og storbylivet! Dette er mine favorittsteder:

Skalldyr og vin på Lille Herbern

På østsiden av Bygdøy, like bortenfor Kontiki Museumet, ligger Lille Herbern – en liten øy med en herlig sjømatrestaurant. Her er det perfekt å sitte ute i sola med et glass vin og noen ferske reker. På det lille neset utenfor restauranten finnes det en badeplass nydelig utsikt til havet.

Komme seg dit: ta deg til Bygdøynes med enten 30 bussen eller båten fra Aker Brygge. Deretter tar du verdens kortest båttur, et par meter over til den lille øya. Det koster 30 kr.

Hangout på Sørenga

IMG_7669

På fine dager kan det virke som om halve Oslo er på Sørenga. Stedet er blitt utrolig populært de siste årene etter at stupetårnet og badeområdet ble ferdigstilt. Folk ligger tett i tett på bryggene foran restaurantene og soler seg med utsikt til både Operaen og Barcode.

Sørenga ligger praktisk talt midt i byen og har et rikelig med utvalg av spisesteder. Hvis du vil slippe unna alle folka anbefaler jeg et nattbad her etter at du har danset deg varm ute på byen. Det eneste minuset med Sørenga er at det vanker en “se og bli sett” stemning på bryggene. Du kommer ikke hit hvis du vil nyte en rolig dag ved havet for deg selv. Men for et kveldsbad etter jobb i sentrum så er Sørenga ypperlig!

Blomsterfest i Botaniske Hage 

Hvem bli ikke glad av blomster og fuglekvitter. I Botaniske finner du begge deler. Hagen har over 5500 planter, vekster og trær, her finnes det drøssevis med grønt påfyll for asfalthypnotiserte øyne.

Botaniske hage byr på alt fra dufthager til tropiske veksthus og det er virkelig en sanserik opplevelse å besøke den vakre parken. Når du blir sulten kan du stoppe innom koselige Handwerk, et sjarmerende surdeigsbakeri, som er lokalisert i midten av hagen. Kafèen har en stor uteservering hvor man kan nyte kaffen og bakverk ute i sola.

Strandliv på Huk

IMG_9918

Ytterst på Bygdøy ligger Huk, kanskje Oslo mest kjente badeplass. Stranden har blått flagg og er et populært sted for Osloboere. Ta med grillen og badetøyet og sett kursen mot saltvann og sandkorn!

Området har også volleyballbane og en egen nudiststrand like ved.

For å komme seg til Huk tar du 30 bussen fra byen.

Det finnes også en hel del andre fine badesteder, dette er noen av dem:

Frysja – høyest oppe i Akerselva finner du fine Frysja badeplass. Passer for saltvannsengstlige badenymfer som helst vil dukke seg i ferskvann.

Ingierstrand – Strand ved Bunnefjordens østside. Området er barnevennlig og utstyrt med brygger, stupetårn og rullestolrampe.

Katten – På Nordstrand, en kjapp busstur fra sentrum, ligger Katten. Her finnes det både gress, svaberg og sand.

Øyhopping i Oslofjorden

Oslo er velsignet med en rekke fine øyer kun en kort båttur fra byen. Hovedøya er den nærmeste og ligger like utenfor Rådhuskaia. Andre fine øyer er Gressholmen og Langøyene som ligger som perler på en snor i Oslofjorden.

Utforsk klosterruinene på Hovedøya eller slå opp teltet på Langøyene, mulighetene er mange! Båten til øyene går fra Rådhusbrygge 4 og du kan bruke vanlig kollektivtransport-billett fra Ruter.

Solnedgang på Operataket

En romantisk ettermiddagstur kan fint legges til et av Oslos mest kjente arkitektoniske verk. Det hvite Operataket kler de pastellfargede sommernettene ekstra godt. Del pastellnatten med en du setter pris på og nyt utsikten til havet.

IMG_7422

Parkliv

IMG_1843
Myraløkka på Sagene

Er det en ting jeg setter høyt med Oslo så er det alle de grønne lungene som finnes rundt om i byen. Og Oslofolk er heldigvis veldig flinke til de å ta de i bruk også! Det finnes så utrolig mange fine parker, og på varme dager trekker folk ut på plenene med tepper, mat og god drikke. Det er ikke rent sjeldent at jeg og de fine menneskene som jeg kaller vennene mine slår oss ned i parken etter jobb for å spise middag og spille kubb.

Selv bor jeg på Torshov og bruker både Torshovparken og Myraløkka hyppig. I Sofienbergparken på Løkka er det nesten alltid folk og god stemning, den er stor i areal og rommer mange parkglade mennesker. I den lille parken Birkelunden er det også som regel folksomt med barn og hunder som bader i fontenen. Kubaparken ligger i strategisk nærhet til Mathallen og er en fin plass for å nyte medbragte delikatesser fra naboen. Og hadde det ikke vært for at Frognerparken ligger på feil side av byen, så hadde jeg nok tilbragt mer tid der, den parken er jo den fineste vi har.

33619115_10160334931810587_4645541712318431232_n
Thorsovdalen

Øl og “people watching” på Thorvald Meyersplass

Grünerløkkas mest populære sted lyser opp av hipsterkledde løkkaboere med en kald øl i hånda. Folka sitter tett som tangenter langs den lille stripa foran resturantene og beskuer spankulerende forbigående. Parkteateret er en favoritt for et glass vin eller øl, mens hvis sulten melder seg er Villa Paradiso på hjørnet et godt alternativ.

Sommeraktiviteter:

Det skjer mye om sommeren og hovedstaden er intet unntak. Dette burde du få med deg i løpet av de neste månedene:

Pride

Sommerens vakreste eventyr, som vi i Oslo liker å kalle det. Pride er etter min mening en folkefest både bedre og morsommere enn 17. mai. Hvert år arrangeres det en stor parade første lørdagen i juli, som går gjennom Oslos gater og ender i Pride Park i Spikersuppa. Jeg anbefaler alle å være med å vifte flagget i paraden, der finnes det drøssevis med god stemning.

Pride er en vakker og viktig feiring som fargelegger byen i alle regnbuens farger, bli med å feire kjærligheten og mangfoldet! I år går feiringen av stabelen fra 22.juni-01.juli.

Musikkfest Oslo

Kanskje min favorittdag i Oslo, hvis jeg må velge. Hele byen fylles med musikk når flere hundre band og artister opptrer på de mange scenene rundt om i byen. Hver park og torg har en egen scene med sitt særegne tema. Ta for eksempel Kubaparken hvor verdensmusikkscenen finner sted. Oslo stråler på dager som denne og er det en dato du burde legge Osloturen til så er det denne. I år faller Musikkfest på lørdag 02. juni.

Øya

Oslos største og mest kjente festival arrangeres hvert år andre helgen i august. For fire år siden flyttet fesitivalen fra Middelalderparken og inn i Tøyenparken, hvor de har fått litt mer boltringsplass. I år spiller 280 ulike artister under de 4 dagene festivalen arrangeres. Et stort pluss hvis man bor i Oslo er at man kan dra hjem når konsertene er ferdig og legge seg i sin egen seng. I år gjester blant annet Kendrick Lamar, Lykke Li, Patti Smith og Arcade Fire Øya.

2 thoughts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.