De beste reiseappene

selective focus photography of iphone
Photo by Oleg Magni on Pexels.com

Sommeren ankom Norge for noen uker siden og de neste månedene kommer mange av oss til å reise mye i både inn- og utland. Er det en ting som er en selvfølgelighet å ha med seg på tur,  så er det mobilen. Den følger med i tykt og tynt og brukes flittig underveis. De siste årene har det kommet en del reiseapper som forenkler reisen betraktelig. Noen er bedre enn andre,  og jeg har plukket ut noen favoritter for dere som jeg selv bruker mye når jeg er ute å reiser:

Kart

Øverst på lista over apper jeg bruker absolutt mest er Google Maps, åpenbart. Med gratis roaming i hele Europa er det enkelt og fort gjort å navigere seg rundt med kart på telefonen – også slipper man å gjøre som i gamle dager, da man måtte dra opp kartet i tide og utide, og se ut som en forvirret turist.

Når jeg ikke er i Europa og ikke har tilgang til 4G, så bruker jeg Maps.me, en app med kartfunksjon som funker bedre enn Google maps offline.

Ut.no bruker jeg hvis jeg er hjemme i Norge og skal ut i naturen å gå. Den gir deg en fin oversikt over stier, vann og høyder i terrenget.

Spisesteder

 

Tripadvisor bruker jeg for å finne bra restauranter. Den har reddet meg mang en gang fra kjipe matopplevelser og gir som regel gode tips og anbefalinger, men det har skjedd at jeg har møtt på skuffelser her også, men det er heller sjeldent. De stedene som er rangert høyest på listen er som regel veldig bra. Det kan være lurt å lese gjennom anmeldelser fra tidligere gjester for å få et inntrykk av hvordan stedet er.

Foursqaure er en annen app med godt utvalg av spisesteder i nærheten av der du befinner deg. Foredelen med denne er at den sorterer etter hva slags type måltid du er ute etter, frokost, lunsj, middag eller drink.

Overnatting

 

Jeg sverger så ofte jeg kan til AirBnB når jeg er ute på tur. Jeg elsker å bo i leiligheter i koselige nabolag, unike boutique hoteller eller sjarmerende bed&breakfast, og velger ofte disse over hotell. AirBnB er også som regel et rimeligere alternativ enn å bo på hotell. Bestiller du hos en superhost er du nesten garantert at oppholdet blir vellykket. Les anmeldelsene fra andre besøkende, de har ikke lov til å legge igjen en anmeldelse uten at de selv har bodd der, så de stemmer som regel godt. Hosten kan også rate deg etter oppholdet ditt, så det lønner seg å oppføre seg pent og forlate stedet i orden.

Hvis jeg skal bestille hotellrom bruker  jeg booking.com sin app. Den er veldig god på å sammenligne pris og du får opp mange alternativer når det gjelder både hotell, hostell og B&B.

Vil du bo helt gratis – på noen andre sin sofa, så er Couchsurfing appen for deg. Der finner du en lokal host som du kan kræsje hos. Personlig har jeg ikke brukt denne tjenesten så mye, men andre globetrottere jeg kjenner skryter av tilbudet.

Språk

Når du har vært ute å reist har du helt sikkert opplevd språkbarrierer underveis. Noen steder er kommunikasjon vanskeligere enn andre og jeg har selv stått å mimet både kyllingvinger og forstoppelse. Etter at Google translate ble et fenomen så forenklet det ting en hel del, det har rett og slett vært en reddende engel! Jeg har bestilt og forklart mye rart gjennom den appen – med litt varierende hell. Anywho, som regel så forstår folk essensen av det du prøver å si.

Vil du prøve litt ekstra hardt for å bli forstått og lære deg et nytt språk så er Doulingo appen for deg. Der kan du øve på språkferdighetene underveis eller i forkant av turen. Det er uansett kjekt å ha noen enkle fraser som “hei”, “takk” “nei” og “et glass vin” innøvd.

Kontakt

Når man er lenge ute å reiser så melder etterhvert behovet for å snakke med de hjemme seg. Skype er den appen jeg har brukt mest, men det er varierende hvor bra den fungerer på forskjellige steder. Det er også mulig å sette over beløp på skypekontoen og ringe uten internett, hvis man ikke har det tilgjengelig, det har pleid å fungere bra. En etterlengtet videosamtale etter måneder uten å se hverandre er ofte veldig hyggelig.

WhatsApp er en annen kanal som jeg ofte bruker for å sende meldinger og bilder til de hjemme.

Musikk & podcaster

Offlinelistene på Spotify er uvurderlig til lange bussturer, da trenger du ikke nett for å høre på musikk.

Nedlastede Podcaster er også underholdene når man har litt ekstra tid å slå ihjel. Mine favoritter er krim, som feks: S-town, En mörk historia, To hvite menn, The Black Tapes og Sveriges Radio P3 Dokumentär. Men jeg tar veldig gjerne i mot tips om andre bra podcaster!

Andre nyttige apper som er selvskrevne: Instagram, Snapchat, Facebook og Messenger, men det gjettet dere kanskje 🙂

10 thoughts

  1. Mange flotte tips her, jeg bruker de fleste av disse appene selv. Prøvde faktisk ikke AirBnB før for en måned siden, men var veldig fornøyd, så det skal gjentas!

    En alt-i-et-app jeg bruker mye er Triposo. Den har både offline kart, liste over attraksjoner, viser værmelding, valutakurser, tips og litt historie rundt steder og en hel del andre ting, og så er den gratis. Blir brukt på så og si hver reise 🙂

    1. Gøy! Jeg har kun gode erfaringer med AirBnB, så det kan varmt anbefales, bra at du har kastet deg på trenden 😉 Så kult, den skal jeg definitivt teste ut!

  2. Mange nyttige apper her! Google maps er også den jeg bruker soleklart mest når jeg reiser, men også mange av de andre du nevner her. WhatsApp har jeg aldri brukt tidligere, men har etter hvert forstått at det er den mesteparten av verden ellers bruker for å holde kontakten (i tillegg til FB), så nå har jeg begynt å bruke den også, haha. I tillegg bruker jeg gjerne Currency-appen, spesielt om jeg reiser til flere steder på samme tur med ulike valutaenheter. Da kan det fort gå i surr ellers.

    1. Ja, Currency-appen er nok veldig lur, den har jeg helt glemt. Det er visst WhatsApp det går mest i ja, det tok meg også en god stund før jeg tok den i bruk, men nå er jeg overbevist 😉

  3. Mange fine tips Jeg bruker Google maps, WhatApp og Tripose. I tillegg bruker jeg Tripadvisor og de vanlige hotellappene som booking.com og hotels.com. Windfiner er kjekk for vind og vær. Jeg tester gjerne ut Doulingo og Foursquare. De høres nyttige ut 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.