Test av dagstursekker fra Osprey

Sponset produkttest

Denne sommeren har vært en veldig aktiv sommer for min del. Jeg har gått turer i fjellet i Nord-Norge, syklet mountainbike i skogene i Sverige og backpacket rundt på Sicilia. På disse turene har jeg testet noen av Osprey`s små dagstursekker! Dette er mine erfaringer med de tre populære dagssekkene:

Hikelite 18 l

I begynnelsen så slet jeg litt med å forstå når jeg skulle bruke denne sekken. Den var liksom litt for liten til å ha pcen i. Men det var før jeg skjønte at denne er perfekt når man er aktiv ute i naturen. Jeg måtte bare være litt aktiv før jeg forstod det.

Hikelite er en veldig lett og nett sekk, som passer ypperlig til gå-, sykkel- eller løpeturer. Den er enkel og praktisk i sitt design, utstyrt med regntrekk, sidelommer til drikkeflasker og ikke minst et veldig godt luftesystem på ryggsiden. Den buede baksiden, men netting lufting mot ryggen bidrar til å holde deg avkjølt og komfortabel når du er på tur. Da det var som varmest i sommer brukte jeg denne hver dag, for da slapp jeg å være klam og svett på ryggen og fikk samtidig med meg det essensielle. PowerMesh-lommene på siden rommer lett to 1 liters flasker og kompresjonsstroppene rett over kan også fungere som fester til vandrestaver.

Nettinghoftebeltet og tilpasningsvennlige bryststroppene bidrar til å holde sekken godt på plass, noe som kommer godt med når man for eksempel er ute å sykler. Da jeg var ute å syklet MTB i de svenske skoger var jeg glad jeg hadde en lett sekk som satt der den skulle, siden jeg var i mye bevegelse hele tiden.

Denne sekken passer for den som liker å være aktiv ute i naturen eller de som trenger en sekk med ekstra godt luftesystem på varme dager.

Info:

Pris: 800 kr

Vekt: 0.67 kg

Maksdimensjoner: 46 (l) x 24 (w) x 28 (d)

Hovedstoff: 100D Nylon Mini Diamond Shadow

“zip & clip” dagssekk til Fairview 13 l

Denne sekken er jeg blitt så glad i at jeg faktisk bruker den hver dag! Den er nemlig perfekt som jobbsekk til pcen. Egentlig så tilhører sekken en større sekk som heter Fairview 55 l, som er blitt min faste reisesekk det siste året. Det er derfor den går under navnet Zip & Clip, fordi det er mulig å zippe den fast til den store sekken.

Grunnen til at dette er blitt min daglige brukssekk er rett og slett fordi den er utrolig god å bære. Den har polstrede skulderreimer og en egen innerlomme til laptopen. Den er også utsyrt med en topplomme for elektronikk og doble utvendige sidelommer.

Info:

Pris: 1700 kr for begge sekkene Fairview 55 l.

Vekt: 1.75 kg

Sekkvolum: 55L= 42 L hovedsekk og 13L dagssekk.

Maksdimensjoner: 63 (l) x 33 (w) x 30 (d)

Hovedstoff: 210D Nylon Mini Hex Diamond Ripstop

Ultralight Stuff Pack

Stuff Pack sekken er den sekken som har fått lov til å være med på flest turer i sommer og det kommer ganske enkelt av at den er utrolig handy og enkel å ta med seg. Den veier imponerende lite (0.09 kg) og blir like liten som en sokk. For backpackere og håndbagasjereisende som meg selv er derfor denne helt ypperlig å ha med seg, nettopp fordi den ikke tar noe plass.

Sekken er utstyrt med en Deluxe AirMesh- sele som gjør sekken komfortabel å bære, selv om den er en komprimerbar sekk. Det finnes et eget rom til lommebok og småting og to praktiske ytterlommer med stretch til vannflaske. Da vi gikk tur i fjellet innså jeg også hvor praktisk det var at den var designet med sterke farger, slik at man er enkel å få øye på. Denne sekken kommer garantert til å få bli med på tur igjen!

Info:

Pris: 340 kr

Vekt: 0.09 kg

Sekkene er sponset av Osprey, men det er ikke lagt noen føringer på innholdet i teksten som er basert på mine egne erfaringer og opplevelser. 

5 thoughts

  1. Veldig bra artikkel! Selv bruker jeg en Osprey Talon 22 til korte dagsturer. På litt lengre/helgeturer bruker jeg Helsports Dovrefjell 45.
    På langturer bruker jeg Hugh Peak 90 + 10 liter.
    Alle disse er lette og gode å ha på ryggen😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.