Osprey Fairview 55 l – den perfekte helgetursekken

fullsizeoutput_505e
sponset produkt

Som bloggnavnet tilsier er jeg over middels begeistret for reiser med sekk på ryggen, og jeg er alltid på jakt etter gode sekker som jeg kan bruke på tur. Nå tror jeg at jeg endelig har funnet min favoritt – en lekker og lett mellomstor sekk fra Osprey.

Fairview 55 l heter vidunderet som det siste året har fått lov til å være med meg rundt på forskjellige reiser. Etter min mening passer den perfekt som reisefølge på langhelgetur til storbyer, hytteturer på fjellet eller seilbåtferie i Middelhavet. Hittil i år har den fått luftet seg både på aktiv vintertur i Finland, til den svenske skjærgården i februar, på midtsommerfeiring i Dalarna, på biltur i Troms, seiltur i Italia og på storbytur i København. Fairview er allsidig, komfortabel og enkel å ta med seg rundt.

Enkelt, mobilt og praktisk

Fordelen å reise med sekk kontra koffert er at du er mye mer mobil med en sekk på ryggen. Det er ikke alltid underlaget er egnet for hjulene på trillekofferten og du kan bevege deg mye friere med en sekk. Helt siden jeg begynte å reise på egenhånd har jeg, så ofte jeg kan, sverget til sekk. Osprey er det sekkemerket som valget mitt faller på når det kommer til sekk. De har sekker med behagelig passform, lekkert design, gode luftesystemer og sist men ikke minst så er de veldig lette og praktiske.

To i en

Fairview 55l er en av Ospreys letteste sekker og det er helt klart et stort pluss når du er på tur. Den veier imponerende lite, kun 2,2 kg.  En annen stor fordel er at den kan gjøres om til bag ved å dekke til skulderreimene. Hvis du sender den som bagasje med fly er det utrolig praktisk å gjemme skulderstroppene og magebeltet, slik at du kan sende den som vanlig bagasje og ikke spesialbagasje. Størrelsen på 55 liter er perfekt for turer på 3-5 dager, hvor du ikke trenger å ha med deg så mye.

Fairview 55 l består av to sekker, en liten 13 l “zip&clip” dagssekk og en litt større sekk (som kan omgjøres til bag). Dagssekken kan enkelt festes utenpå hovedsekken ved hjelp av en glidelås. Osprey har også utviklet et snedig clips-system som gjør det mulig å feste dagssekken til skulderreimene når du bærer den lille sekken på magen og den store på ryggen. Les mer om dagssekken her

Hybridsekk 

Fairview har en god passform og er en av de mest behagelige sekkene jeg har hatt på ryggen. Passformen er tilpasset kvinner og sekken er utstyrt med et ergonisk utformet hoftebelte, sele, åk og ryggpanel. Det finnes også to polstrede håndtak på hver side av sekken slik at den også kan bæres som en bag. Sekken er utstyrt med glidelås rundt tre av sidene, slik at den kan åpnes som en koffert, som gir deg en god oversikt over hva du har pakket i den. 

Hvis du ikke fyller sekken helt full så går den også akkurat som håndbagasje på fly. Jeg reiser ofte med den som håndbagasje, men merk deg at det er ikke sikkert det er mulig hos de strengeste lavpris-flyselkapene (eks Ryanair  og Easyjet), men med Norwegian og SAS går det helt fint.

Sekken er blitt en av mine absolutte favoritter og jeg gleder meg til å ta den med på mange fremtidige turer!

Info om Fairview:

  • Sekkvolum: 55L : 42L hovedsekk + 13L dagssekk
  • Vekt 2.26 kg
  • Dimensjoner (cm): 63 (l) x 33 (h) x 30 (d)
  • Pris 1700 kr
  • For kjøp og mer informasjon om sekken trykk her

Pssst.. kanskje Fairview er den perfekte julegave til en reiseglad venn eller familiemedlem?

Jeg har fått tilsendt Fairview av Osprey for å produkteste sekken.

One thought

  1. Ja, Osprey har mye bra. Selv har jeg en Talon 22 til korte dagsturer. Er veldig fornøyd med den.
    Men som regel er heg på lengre turer, og da bruker jeg en glimrende sekk fra HIGH PEAK. Den tar 90 liter og kan utvides til 100. Den veier kun 3100 gram😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.