Hotelltips: The Steam Hotel i Västerås

Sponset opphold

Rett før jul tok jeg turen til et av de kuleste hotellene jeg har besøkt på lenge, nemlig populære Steam Hotel i Västerås! Bli med på en tidsreise fylt med stil, luksus og sjarme.

The Steam Hotel ligger i byen Västerås, 1 time med tog fra Stockholm. Navnet The Steam avslører opprinnelsen til hotellbygningen, et 100 år gammelt dampkraftverk. På 1900-tallet kom store deler av Sveriges energi fra dampkraftverkene ved innsjøen Mälaren, men etterhvert som tiden forandret seg ble dampkraftverkene nedlagt og den gamle teglsteinsbygningen stod tom inntil for 4 år siden.

Personene bak noen av Sveriges mest kjente hotell, som Falkenberg strandbad, Ystad Saltsjöbad og Pigalle, la hodene sine i kok og startet omgjøringen av det gamle kraftverket. Essensen er den samme som før, energitilførsel, men nå i en mer personlig utgave. I følge energiprinsippet kan energi kun overføres og ikke skapes eller tilintetgjøres, noe som også er The Steams filosofi. Og det skal sies at The Steam har en helt unik energigivende effekt. Hvis du ikke føler deg uthvilt og oppladet når du forlater hotellet kan du hvertfall ikke skylde på stedet, for de gjør sitt for å gi en energiboost til gjestene.

Interiør

Den vakre teglstegnsbygningen oser av historisk sjarm og noe av det jeg liker best med Steam er at de har beholdt den røffe og mørke industristilen og kombinert den med moderne detaljer. Det er høyt under taket og materialene er råe. Det er tatt i bruk materialer som stein, metall og betong, som i kombinasjon med fargerike tekstiler, planter og treverk får et mykere uttrykk. En herlig kombinasjon av romantisk og industriell stil.

Rommene er mørke og med innslag av blått, varmt treverk og gamle sorthvitt bilder. Jeg fikk et rom i 13. etasje som hadde en fantastisk utsikt over innsjøen Mälaren. Selv om jeg ikke stod opp ved soloppgang, så var det helt fantastisk å kunne ligge i senga og titte ut på den oransje himmelen som lå i horisonten. Det kom vel heller ikke som noen overraskelse at her sov jeg som et lite barn.

Spa med utsikt!

Vi kommer ikke utenom hotellets høydepunkt, spaavdelingen som ligger i 7. etasje. Jeg er over gjennomsnittet begeistret for spa og mener det aldri kan bli nok spa. Derfor var jeg særs fornøyd når jeg rakk hele to besøk til det fine spaet.

bilde 10.12.2018, 09 48 31

I spaavdelingen på The Steam finner du innendørs basseng, en stor badstue, relax-rom med peis, en bar og et helt nydelig utendørsbasseng med utsikt til Mälaren. Vi tok oss et ettermiddagsbad akkompagnert av bobler i utebassenget første dagen og et avslappende morgenbad med aufguss-rituale i badstuen før hjemreise. Bedre energi-påfyll skal du lete lenge etter. Jeg kunne flyttet inn her!

Mat og drikke

Hotellet har to restauranter som tilbyr velsmakende retter, The Chamberlin i første etasje og Locavore i hotellets øverste etasje. Vi testet sistnevnte, hvor de serverer asiatisk-inspirert mat med innslag fra resten av verden. Filosofien er at maten skal være enkel å dele og rettene består av mindre porsjoner enn vanlig. Vi fikk en omakase-meny, som betyr at kokken velger ut retter til deg. De bestod av både laksetaco, løyrom med Västerbottenost, krydrede edamebønner og and – en smakfull og skyhøy middag i 18. etasje.

Rett ved siden av restauranten ligger hotellets elegante bar hvor de serverer fantastiske drinker med utsikt. Jeg gikk for en herlig ingefærdrink som vi  nøt i de fine sofaene. Siden baren og restauranten ligger tett inntil hverandre var det nesten litt vanskelig å vite hvor skillet mellom de to stedene gikk. Så for de med følsomme ører bør man være bevisst på at musikken kan bli ganske høy. I helgene gjester også DJ`s av forskjellig type hotellets øverste etasje og jeg kan se for meg at det er livlig ute på terrassen på varme sommerdager.

Aktiviteter og underholdning på hotellet og i Västerås

I hotellets andre etasje, over restauranten, finnes det shuffleboards, sjakkbrett og pingpongbord. Hvis du er ute etter lek i vann så finner du Kokpunkten, Sveriges første actionbad, vegg i vegg med hotellet. Badelandet er åtte etasjer stort og bugner av aktiviteter og sklier med vann som tema.

Matsafari på Saluhallen Slakteriet

Er du matglad og vil ha deg noen gode smakebiter i et trivelig miljø, er Saluhallen Slakteriet stedet. Det hundre år gamle slakteriet er i dag omgjort til en koselig mathall med serveringssteder og utsalg av mat av ulikt slag. Mathallen åpnet i 2013 i lokalene til et av Nord-Europas største slakterier. Det var en gang så stort at det dekket hele Sveriges etterspørsel etter pølser.

Karismatiske Bosse guidet oss rundt på en to timers matsafari og fortalte engasjerende om råvarene, rettene og produsentene. Det er ikke til å unngå at man blir sjarmert, for en fantastisk historieforteller og kunnskapsrik mann!

Vi smakte oss gjennom de 13 ulike stedene, som bestod av herlig vegansk buffet, lokale oster, sushi med fersk wasabi, vietnamesiske vårruller, kortreist kjøtt og en fantastisk kimchiburger – som vi lurer på om er Sveriges beste! Definitivt et sted du vil besøke hvis du er i Västerås.

Matsafarien finner sted på tirsdager og torsdager, må bookes på forhånd og koster hyggelige 250 kr, les mer om den her.

Info:

  • Västerås ligger 1 time med tog fra Stockholm og det passer bra å kombinere et besøkt til byen og The Steam med en storbytur til svenskenes hovedstad.
  • The Steam er et veldig populært hotell og ønsker du å bestille et opphold kan det være lurt å være ute i god tid. Vi var der fra søndag til mandag i desember og da var hotellet fullbooket.
  • En natt på hotellet ligger på rundt 1500 kr, men kan variere noe i pris avhengig av sesong og dag. Hotellet har flere gode tilbud på pakker hvor både spa, middag og andre goder er inkludert. Les mer om de her her.
  • Det kan være folksomt i spaet på kveldstid (før middag), men etter frokost var det betydelig færre folk der, og hva er ikke deiligere enn et morgenbad?
Turen til Västerås var sponset av Steam Hotel, Visit Västerås og Visit Sweden. Men det er ikke lagt noen føringer på innholdet i teksten som er helt og holdent mine egne meninger og synspunkter.

2 thoughts

  1. Fy søren, det spaet så helt utrolig ut. Og så fint det så ut inne på hotellet. 🙂 Utrolig kult at de har latt den gamle bygningen komme til heder og verdighet igjen, heller enn å bygge noe nytt. Kult konsept – tommel opp!

    http://www.desireetravels.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.