Osprey – ryggsekker tilpasset kvinner

[Sponset produkt]

Jeg har lenge sverget til Osprey for valg av sekkemerke til mine turer. En av grunnen til det er at sekkene sitter veldig godt på min kropp. Osprey har nemlig fokus på spesialdesignede sekker tilpasset kvinner.

I 25 år har Osprey hatt fokus på å utvikle sekker for kvinnelige rygger. Sekkene har et ryggsystem som spesifikt har blitt designet for å gi optimal passform til en kvinnekropp, samtidig som den gir komfort og god støtte. Det har de fått til ved å smalne skulderbredden, slik at den sitter anatomisk bedre på en kvinnes nakke, skuldre og bryst. De har også utviklet en ergonomisk utformet sele, spesialdesignet hoftebelte som sitter god på hoftene og sekker med kortere og smalere rygg. Alle disse elementene gjør Osprey til et foregangsmerke innen sekker for det kvinnelige kjønn.

Osprey har 16 ulike sekkeserier som er spesialtilpasset kvinner og deres former. Jeg har tidligere testet Fairview 55, som raskt ble en favoritt. Den nyeste som har fått bli med på tur er Kyte 66. I vinter har jeg brukt denne både på hytteturer, langhelger til storbyer og aktive vinterturer på fjellet. Det er en robust sekk som er skapt for toppytelse. Den har en optimalisert passform for kvinner, som som vil si at du kan bære tynnere last, uten at går på bekostning av komfort. Den sitter som et skudd på ryggen og når du fester hoftebeltet er den overraskende lett å bære, noe som indikerer at den sitter riktig.

Video: Mats Willand 

Det er en sekk som passer perfekt for aktive turer, enten det gjelder backpacking eller fjelltur, du tåler å ha den på ryggen en stund. Jeg har gått med sekker som ikke har vært tilpasset min rygg før, og vet hvor unødvendig tungt og vondt det kan være. Har du en sekk som sitter som den skal, er du fint i stand til å bære den et godt stykke. Jeg setter derfor utrolig pris på at Osprey forsker, utvikler og tilpasser sekker, slik at turene med sekk blir så enkle og komfortable som mulig for meg. For jeg kommer ikke til å slutte å reise med sekk i fremtiden, for sekken er tross alt min mest trofaste reisekompanjong.

Foto: Osprey

Nøkkelopplysninger:

 • AirScape™ ryggpanel med skumkanter for komfort og passform
 • Integrert og avtagbar regntrekk
 • U-Zip koffertåpning på frontpanelet
 • Stow-on-the-Go™ stav feste
 • PowerMesh™-lommer til vannflaske med tosidig tilgang
 • 15mm sidekompresjonsremmer
 • Justerbar rygglengde
 • Sidelommer med dobbeltsidig tilgang via InsideOut™-kompresjon
 • Intern hydrering lomme
 • Intern top kompresjonsrem
 • Avtagbar liggeunderlag fester
 • Lomme i bunn med intern skillevegg for sovepose
 • Brystrem med nødfløyte
 • Tvillingløkker for isøks som enkelt kan stues bort
 • Elastisk front lomme
 • Hoftebelte med dobbel glidelås tilgang
 • Topplokk med glidelås lomme
 • Vekt 1.76 kg
 • Dimensjoner: 75 (l) x 31 (b) x 29 (d)
 • Pris: 2000 kr
Kyte_S19_Product_Hero_web
Les mer om Ospreys utvalg av Women`s Packs og hvordan du kan tilpasse sekken til nettopp din rygg gjennom appen PackSizer. Hvor du legger inn nøyaktige ryggmål for å finne din perfekte sekk.
Sekken er sponset av Osprey i forbindelse med en produkttest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.