11 gavetips til globetrotteren

Desember har inntatt kalenderen og julen står for dør. Med den følger også gaver som skal kjøpes til kjente og kjære, og det kan kanskje være litt vanskelig å komme på gode gaveidéer, men jeg skal hjelpe deg litt på veien. Her er mine beste gavetips til en som er glad i reise. 

Hengekøye

TMD0634

Gi bort en fin hengekøye som passer perfekt for både lange og korte turer. Ticket to the Moon har rimelige og behagelige hengekøyer, men vil du gå for en oppgradert versjon kjøper du Hennessy Explorer Deluxe, det er en solid hengekøye med integrert myggnetting og tarp.

Mikrofiberhåndkle  

Et snedig mikrofiberhåndkle, som tar liten plass i bagasjen er uvurderlig på turer til varme strøk.

Abonnement på Vagabond eller Reiselyst

Reiselyst

Når man ikke kan reise er det fint å kunne drømme seg bort til fjerne strøk med fine bilder og inspirerende reiseartikler. Med et abonnement på et reisemagasin, enten Vagabond eller Reiselyst, kan mottakeren bli inspirert til å planlegge nye reiser.

Opplevelse eller reise

Alle reiseglades ultimate gaveønske er en reise eller en opplevelse. Hva med å skjemme bort kjæresten, Mamma eller en god venn med et deilig hotellopphold eller kanskje en kul aktivitet? Et besøk til Farris Bad for eksempel byr på avslappende spa og god mat, eller hva med en overnatting på slott i et av nabolandene våre? Mulighetene er mange!

Bok

Det finnes mange dyktige forfattere som har skrevet fantastiske reiseskildringer fra hele verden. Det er aldri feil å fordype seg i spennende reiselektyre og samtidig få et innblikk i andre kulturer, historie og menneskers liv rundt om på kloden. Noen av mine favoritter er Grensen av Erika Fatland, Dark star safari av Paul Theroux, Shantaram av Gregory David Roberts og India av Torbjørn Færøvik.

Sekk

[Sponset produkt]

Det mest essensielle en har med seg på tur er også en ypperlig gave. Osprey har sekker til alle formål, alt fra korte skogsturer til lange backpacker-reiser. Du kan lese om mine favoritter her, her og her.

Powerbank

powerbank

Dagens mobiler med sine store skjermer tar mye batteri, og det går ekstra fort tomt når man er på reise og bruker mobilen både til bilder, SoMe og kart. Et eksternt batteri er ofte redningen, hvertfall for meg.

Multiadapter

Mange land opererer med andre strømuttak enn i Norge, og man trenger dermed en adapter. Gi bort en praktisk multiadapter, som passer i de fleste strømuttak verden rundt. De selger det blant annet på Chill Out, Nomaden og Power.

Flypute

Pute

Lange flyturer kan ta knekken på de fleste, men ikke la det ta knekken på nakken din. Støttepute til nakken kan forbedre søvnkvaliteten betraktelig på lange flyturer. Selv har jeg Cabeau sin, den er utrolig komfortabel og gir god støtte til nakken.

Pin it globus 

For at globetrotteren skal holde styr på alle stedene som har blitt besøk, er det fint med enten et skrapekart eller en Pin it Globus.

Bærbar høytaler jbl-flip-4-speaker-

En liten bærbar høytaler er en fin gave for både den musikkinteresserte og den reiseglade. Jeg har ofte med min på alt fra hytteturer og pikniker i parken til langturer. JBL Flip 4 har utrolig god lydkvalitet, solid bass og er vanntett.

 

One thought

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.